Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Auto v Mariánských Lázních vjelo na chodník před školou: Zranil pět lidí

Autor: dce, ČTK, mor - 
2. března 2016
17:22

V Mariánských Lázních vjelo ve středu odpoledne osobní auto na chodník. Několik lidí přitom zranilo. Hasiči na místě vyprostili dvě osoby, které uvízly pod autem, tři zranění zůstali zaklíněni v autě.

„Auto vjelo z neznámých příčin v Ruské ulici na chodník a poté narazilo do budovy gymnázia. Na místě zasahují hasiči i záchranná služba,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Doprava v místě nehody je částečně omezena. Ke střetu došlo podle Böhmové na přechodu pro chodce, vůz poté pokračoval na chodník.

Pod autem zůstali zaklínění dva lidé. S nejtěžším poranění hlavy s otevřenou ránou byl do plzeňské nemocnice transportován vrtulníkem student z ciziny (30). Druhý sražený je rovněž zahraniční student (28) skončil s pohmožděninami v chebské nemocnici. Posádka auta nebyla těžce zraněna, řidiče ovšem hasiči z vozu museli vystříhat. Podle serveru iDnes.cz měl bolesti krční páteře.

Podle svědků řidič prorazil zábradlí před školou a skončil přímo ve vchodu do budovy. Policie zůstává na místě nehody a příčiny, proč vůz Škoda Octavia, který řídil 63letý muž, skončil až ve zdi gymnázia, vyšetřuje. Podle zjištění policie jelo auto ve směru od hřbitova a chtělo zatočit prudkou zatáčkou do Ruské ulice.

supiderman ( 3. března 2016 22:21 )

Naštěstí bez ztrát na životech. Auto bude za pár týdnů v Esách jako nový, garážováný

moist ( 2. března 2016 21:01 )

 Pricina mi prijde jasna, ridic jel jako k.kot, nezvladl prudkou zatacku, mozna vjel na snehovy jazyk, prijde mi, ze u auta vidim snih, i snehovou hroudu. Muze byt rad, ze nikoho nezabil, snad ani trvale nezmrzacil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání