Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladík (20) zabil útočníka, hrozí mu 10 let

Autor: Slávka Červená, mivrk - 
4. dubna 2011
17:30

Krajský soud poslal za vraždu a krádež na 10 let do věznice s ostrahou Zdeňka N. (20) z Bystřice pod Hostýnem. Odmítl prodat mladíkovi (22) za stokorunu pervitin a ten ho napadl. Obžalovaný ve snaze ubránit se, vytáhl nůž – motýlek a způsobil mu osm bodných ran. Jednou se trefil do žíly a tepny na noze a mladík vykrvácel.

Zdeněk N. si dal schůzku se zákazníkem nedaleko města. „Neznal jsem ho a on měl v ruce jen stokorunu. Víc, že mi nedá. Já jsem mu nechtěl pervitin prodat a chtěl odjet na kole domů,“ vypovídal obžalovaný. Stále plakal a jen stěží mluvil. „On ale začal být agresivní, bránil mi v odjezdu a začal mě bít pěstí. Kolenem mě kopl do obličeje a svalil na zem. Prosil jsem ho, ať mě pustí,“ líčil dosud netrestaný mladík.

V momentě, kdy mu útočník, známý rváč, který měl v krvi 2.17 promile, přetáhl bundu přes hlavu, vytáhl Zdeněk nožík. „Bál jsem se, že se odtamtud již nedostanu. Nechtěl jsem mu ublížit, jen jsem se bránil. Máchal jsem okolo sebe. Neviděl jsem a ani jsem pak netušil, že jsem ho zabil,“ řekl. Pak zavolal záchranku, ale v panice se na místo vrátil. Aby nebyl odhalen, vzal poškozenému mobily. „Úplně jsem zpanikařil,“ konstatoval.

Prodejem drog si chtěl vydělat na auto

„Je to hrůza po obě strany. Celá rodina to těžce nese. Je to nepochopitelné. Kdyby byl darebák. Ale nikdy s ním nebyly problémy,“ plakala maminka (56) Zdeňka. „Dva roky jsem byla těžce nemocná, bojovala o život. On u mě sedával, staral se. Teď jsme netušili, že občas prodává pervitin. Když mi řekl, co udělal, vylezl na střechu domu a chtěl skočit. Prosila jsem ho, aby to nedělal,“ pokračovala matka. „Nemůžeme se s tím vyrovnat. Už zpočátku jsem si užila své. Lidi nám nadávali, skoro lynčovali. Mám strach, aby si ve vězení něco neudělal,“ dodala matka.

To nevyloučil ani psycholog. Podle něj je Zdeněk N. nevyzrálý, spíše dětský.  „Nezjistil jsem žádné sklony k agresivitě. Po noži sáhl vlivem strachu. Kdyby ho neměl, vzal by třeba kámen. Nebyl ani typický dealer. Zhlédl se v tom, že by si mohl vydělat na nějaké auto,“ uvedl psycholog.

dfghjk ( 1. prosince 2011 14:43 )

Že mu hrozí 10 let je pravda, ale ne celá, pravda taky je, že když to bude sebeobrana, bude osvobozen. Dnešní médija ovšem přináší jenom špatné zprávy, proto říkám, už od základní školy by se lidi měli učit nevěřte médijím!

adoki ( 6. června 2011 20:55 )

bledulkofialko tak pan Jakoubek měl 2 dcery, které pro něj byly vším a věnoval se jim vždy maximálně!!! neberte si laskavě do úst jeho rodinu!!! a hlavně, že všechno víte z doslechu.. dokud člověka neznáte tak se prosím zdržte takových komentářů..

kudlankabezbozna ( 5. dubna 2011 09:45 )

by se preventivně mělo pohlížet jako na vraha. Ve Thajsku to celkem takhle chápou a mají pravdu.

fouk.si ( 5. dubna 2011 08:03 )

Přesně tohle jsem měl v úmyslu napsat.Chudáček chlapeček chtěl si vydělat na auto.

pryc.s.vladou ( 4. dubna 2011 19:16 )

Tak ať si prodává co chce a komu chce. Když to někdo kupuje a kur.í si tim svoje tělo sám, jeho věc. Pokud se grázlíci pozabíjí mezi sebou tak mi to je taky jedno. Alespoň to nebudeme živit ve vězení. Ale pokud mi sahnou na někoho blízkého ať si mě nepřejou. To jim ty ruce urazim.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání