Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čeští výrobci drog zásobovali celý svět!

V Českém Těšíně objevili kriminalisté velkovýrobnu drog. Zásobovala celý svět.
V Českém Těšíně objevili kriminalisté velkovýrobnu drog. Zásobovala celý svět.  (Autor: ČTK)
Autor: evak, ČTK - 
4. dubna 2011
22:58

Z výrobny syntetických drog, kterou policisté odhalili minulé pondělí v Českém Těšíně na Karvinsku, se nezásobovaly obchody pouze v České republice, ale i v celém světě.

Kriminalisté v objektu v centru města zajistili plný kamion chemických látek. Nyní čekají na jejich expertizy, které mají potvrdit, jestli jsou mezi nimi i látky, z nichž se syntetické drogy vyrábějí. Zatím nikoho neobvinili. Novinářům to dnes v Karviné řekli kriminalisté.

Ve výrobně mohly být látky za stovky milionů korun. Firmu, která v objektu chemické látky používala a zřejmě z nich vyráběla syntetické drogy, vlastní dva Poláci, třicetiletá žena a muž. Obchody Amsterdam shop pak firma zásobovala zřejmě upravenými narkotiky, jež nejsou dosud zakázané, přes dceřiné společnosti. Obchody si je objednávaly přes internet. Narkotika byla prezentována jako suvenýry. Přesto však mohla mít na člověka velmi škodlivý vliv. "Zjistili jsme, že firma dodávala věci prakticky do celého světa, Jižní Ameriky, Dálného Východu, USA, celé Evropy," řekl českotěšínský kriminalista Libor Cieslar.

Odhalením výrobny v Českém Těšíně dostala distribuční síť Amsterdam shopů v ČR podle kriminalistů velkou ránu. Mohla by podle nich zaniknout. Firma jim syntetické drogy posílala po objednávce přes internet v poštovním balíku.

Firma měla perfektně zmapovanou legislativu ve všech státech, kde prodává. Vypadá to, že je nepostižitelná. Proto zatím nebyl nikdo obviněn. Čeká se také na expertizy, ohledně množství ilegálních látek v daných produktech. Ty budou ale trvat měsíce.

Objekt, kde se syntetické drogy zřejmě vyráběly, byl přímo v centru města, jen 300 metrů od radnice.

sakra ( 5. dubna 2011 10:18 )

To si fakt s "amsterodam shopy" nedokážete vážně poradit. Už je i v K. Varech. Když to neumíte, tak běžte od válu.

zlymikes ( 5. dubna 2011 05:19 )

Poláci,tak by se dalo říci,že jsme zase v něčem světoví,popř. naše pomsta Evropě

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání