Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Akce v Písku: U středoškoláků našli drogy!

Zásuvka nočního stolku s marihuanou v jednom z píseckých internátů.
 (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jaj - 
22. března 2011
14:56

Policie šla na jisto. Zkontrolovala předem vytipované pokoje a u tří studentů na internátě v Písku našla několik gramů marihuany. Pravděpodobně jen pro osobní užívání. Před několika týdny našli u jednoho studenta 60 gramů drogy, nepochybně fungoval jako dealer.

Marihuana je mezi středoškoláky v jižních Čechách nejrozšířenější návykovou látkou. Před několika týdny policisté vypátrali na středoškolské ubytovně u jednoho mladistvého 60 gramů marihuany. V tomto případě již podle Tomáše Maříka z písecké kriminálky určitě nešlo o drogu pro vlastní potřebu. "Je to množství marihuany, které bylo nepochybně určeno pro další prodej," řekl.

Právě kvůli tomuto případu zorganizoval úterní akci. Zúčastnilo se jí celkem 11 policistů, mezi nimiž nechyběli psovodi. Studenty, kteří ve svých věcech přechovávali drogu, policie odvezla na výslech. "Ve všech případech se jedná o přestupek, ale budeme vyšetřovat, kde tu marihuanu vzali, jestli si ji koupili, nebo pěstovali sami, zda ji neprodávají dál a s tím může případně souviset i jejich trestná činnost," uvedl Mařík.

Ředitel je ze školy nechce vyhodit

Kromě toho studentům, u nichž policisté drogu objevili, hrozí vyloučení ze školy a také ubytovacího zařízení. Podle ředitele lesnické školy v Písku Františka Bušiny však tak tvrdé tresty nebudou třeba. "Myslím si, že každý by měl dostat druhou šanci. Pokud byste studenta, u něhož drogu najdete, vyhodili ze školy a internátu, může to mít velmi špatný vliv na jeho následný vývoj," uvedl.

Další rozšířenou drogou mezi mladými lidmi na jihu Čech je podle Maříka pervitin. Policisté na jihu Čech v loňském roce řešili celkem 157 případů přechovávání nebo distribuce drog. Z toho šestnáctkrát šlo o mladistvé.

hell ( 22. března 2011 16:17 )

no tak u nich nasli trochu travy..... no a co..?? vedle ve vchode verejne prodava veprojd pernik na ulici, pres nekolik upozorneni atd stejne policie nic nedela.... policie v ceskym state znamena uplny hovno a vysmech a pohrdani.

shield80 ( 22. března 2011 15:21 )

Policisté a jejich represe se míjí ůčinkem!Jsou to h.lupáci!Místo chytání drobných uživatelů a psaní o kriminalitě co se týče konopí by ho měli dát mezi tolerované drogy jako jsou alkohol,cigarety,káva....!pak by si každý těch pár kytek vypěstoval doma a tak by dealeři měli po ftákách,protože by jim to nikdo nekupoval!A když někdo dnes hulit bude chtít,tak to udělá bez ohledu na to,kolik malých "ryb" chytí!

DBBS ( 22. března 2011 15:15 )

Najít takovou hrstku, super, jako by neměli dementi nic jinýho na práci, ale ono by jinak vlastně museli vyšetřovat sračky který se dějou přímo na policii, to se pak hodí takovej článek aby se pozornost nasměrovala jinam. Fízl = špína.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání