Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rvačka opilých policistů: Provokovali, škrtili ochranku

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rap - 
22. března 2011
14:13

Z vyšetřování čtvrteční rvačky policistů v kasinu Admiral v Praze-Ruzyni (nikoli v hotelu Marriott, jak zněly první informace Blesku) se klube skandál! Potvrzují to i kamerové záznamy, které přímo na místě zabavila policejní inspekce a které nyní analyzuje.

Spolumajitel kasina Admiral Martin Valenta Blesku potvrdil, že mají incident nahraný: „Parta osmi nebo devíti policistů v civilu u nás minulý čtvrtek něco slavila. Opili se, hodně z nich se svléklo do půl těla a jeden si dokonce stáhl i kalhoty. Řvali a provokovali.“

Všemu vévodil plukovník D. J. (34), šéf protiextremistického oddělení pražské policie. Když jim servírky už nechtěly nalít, byl vulgární a arogantní. Prokazoval se údajně služebním průkazem a s odvoláním na své postavení a hodnost se domáhal dalšího alkoholu. On i jeho kolegové se prý začali rvát s přivolanou ostrahou, která je chtěla vykázat.

„Na jednom ze záběrů kamery je dokonale vidět, jak plukovník J. chytil zezadu jednoho muže z ostrahy za krk a škrtil ho. Tomu se ale podařilo teleskopickým obuškem plukovníka zpacifi kovat,“ řekl Blesku vysoce postavený policejní zdroj.

Hrozí jim až dva roky vězení

Opilí bojovníci proti extremismu při rvačce rozbili spoustu nábytku i nádobí. Mluvčí inspekce Radka Sandorová potvrdila, že jsou všichni policisté vyšetřováni. „Vše je teprve na začátku, a vyjadřovat k šetření se proto nebudeme,“ sdělila s tím, že pokud je obviní, hrozí jim až dva roky vězení.

Plukovník D. J. je prý svými alkoholickými zkraty pověstný. Loni v prosinci údajně napadl v policejním klubu v Bartolomějské ulici svého kolegu, zhruba před rokem se rovněž opilý porval v restauraci v Krakovské ulici a v hospodě U Zlatého stromu. Vše se tehdy ale ututlalo.

rexblue ( 6. dubna 2011 10:28 )

no a co jako?Tak se ožrali a porvali se.Nevím co se komu na tom zdá tak divné .

qqqq ( 24. března 2011 19:45 )

Podle toho to tady vypadá . Je to verbež častokrát horší než jejich klientela.

cocococo ( 23. března 2011 03:56 )

Ja si pamatuju jmeno M.Valenta jen v souvislosti s tim,ze to je pivovarskej sladek (stary)v C.Budejovicich.Ale policajt?Treba je to jinej Valenta.

cocococo ( 22. března 2011 22:00 )

se tam rozdavaji jako brambory na trhu,kazdymu voresprutovi.Tak,ze John mel velikou pravdu ,ze bejvalej pol.president musi jit do pr-dele hned.Proto,ze neni mozny aby nevedel o tech pru-serech tohodle povedenyho plukovnika.Tak,ze jeho trestnou cinnost kryl.Jinak by to nechal vysetrit a dat k potrestani.Urcite v tom bude treba jeste zapusobit na inpekci MV ,ponevadz ta to musela na 110% vedet a presto to hodila do autu.

vseznaleksenior ( 22. března 2011 19:45 )

jestli jij tedy měli nalejt, nebo ne

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání