Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pedofil Kahánek znásilnil a ubodal Tomáška (†10): První noc ve vazbě ho ubili k smrti

Autor: VaB - 
9. července 2020
15:16

Letos by mu bylo už pětatřicet, možná by měl vlastní rodinu a žil by šťastný život. Osud tomu ale chtěl jinak. Malého Tomáška B. z Ostrova podle všeho znásilnil a brutálně zavraždil pedofil František Kahánek. Hlavní podezřelý ve věznici nepřežil ani 24 hodin. Jiří Kajínek případ připomněl v souvislosti s Josefem Kučou, který utýral malého Marečka z Loun a údajně spáchal sebevraždu. V případě Kahánka ale všechno nasvědčuje tomu, že vlastní rukou ze světa neodešel.

Na 20. března roku 1995 nikdy nezapomenou obyvatelé Ostrova na Karlovarsku. Tehdy se tam ztratil školák Tomáš B. (†10). Všichni po něm pátrali, lidé tiskli jeho podobizny a hledali ho, jak to jen šlo. Policie tehdy řekla, že se nemohl stát obětí pedofila, prý v rajónu žádného nemá. 

Jenže se mýlila. Tělo ubodaného a znásilněného chlapečka se našlo 400 metrů od jeho domu v bytě recidivisty Františka Kahánka. Sám Kahánek se pak schovával v lesích, po dvou týdnech ho ale dostihla policie. Jak uvedl portál iDnes, měl chlapce znásilnit a ubodat bajonetem.

Nepřežil noc ve vazbě

Muž podezřelý z brutálního činu poté putoval do vazební věznice v Horním Slavkově. Podle Jiřího Kajínka byl vrah dítěte zabit dozorci, ti se však před soudem úspěšně uhájili a za vraždu nebyli nikdy odsouzeni. 

Motiv měl být v tom, že také otec oběti působil jako dozorce v téže věznici. Zranění, která údajný vrah utrpěl, nasvědčovala tomu, že Kahánek dostal, co proto. Web iDnes.cz uvedl, že při pitvě měl lékař zjistit, že měl otok na mozku při krevním výronu, utrpěl i oboustranné zlomeniny žeber, hrudního koše a mnoho podlitin. 

Tehdejší ředitel věznice novinářům řekl, že Kahánek uklouzl ve sprchách na mýdle. Ministr vnitra, který do věznice přijel, ho odvolal a pozdější posudky vyloučily, že by ke zraněním, která pedofil utrpěl, mohlo dojít tímto způsobem.

Dozorci pak skončili před soudem. Byli obžalováni z ublížení na zdraví s následkem smrti a ze zneužití pravomoci veřejného činitele. Hrozilo jim za to pět až dvanáct let vězení. Usvědčen byl jen jediný, Roman H., který se podle portálu přiznal, že muže udeřil do břicha. Dostal půlroční podmínku. Pokud někdo Kahánkovu smrt skutečně zavinil, zůstal nepotrestán.

Smrtí skončil první den ve vězení i pro odsouzeného vraha Josefa Kuču (†21) - ten k smrti utýral teprve dvouletého Marečka. Podle všeho Kuča spáchal sebevraždu!

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání