Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Velký strach premiéra o malou dceru (6 týdnů): Nákaza covidem s těžkým průběhem!

Autor: sova, ČTK - 
20. ledna 2022
10:01

Šestitýdenní dcera britského premiéra Borise Johnsona Romy prodělala vážnou nákazu covidem-19. Oznámila to Downing Street, která uvedla, že člen rodiny britského ministerského předsedy měl nedávno pozitivní test. Zdroj listu Daily Mail potvrdil, že šlo právě o nedávno narozenou dceru Johnsona a jeho chotě Carrie Johnsonové (dříve Symondsové).

Nákaza se měla u malé Romy potvrdit zhruba ve věku pěti týdnů, tedy před týdnem. Nyní by se měla z infekce zotavovat.

Romy Iris Charlotte Johnson se narodila 9. prosince v University College Hospital v Londýně a žije v sídle premiéra se svým otcem, její matkou Carrie (33) a nejstarším dítětem páru Wilfredem (20 měsíců).

Minulý čtvrtek premiér zrušil návštěvu Lancashiru a Downing Street uvedla pouze informaci, že „člen premiérovy rodiny byl pozitivně testován na covid“, aniž by upřesnila, koho se nákaza týká.

Premiér působil sklíčeně

Johnson se po oznámení z minulého týdne několik dní neobjevil na veřejnosti a znovu se před médii objevil až v úterý, když poskytl rozhovor Sky News o odhaleních v kauze „Partygate“, která zachvátila vládu.

Předseda vlády působil emocionálně a sklíčeně – což může být potenciálně částečně způsobeno osobním vypětím kvůli jeho rodině. Ve středu se už zdálo, že Johnson je zpět v plné formě, když čelil tvrdým atakům poslanců vlastní Konzervativní strany právě kvůli kauze večírků v Downing Street v době protipandemických opatření.

Večírky jsou předmětem vyšetřování

Johnson ve středu před poslanci prohlásil, že z funkce neodstoupí. Znovu vyzval, aby počkali na výsledek vyšetřování, které vede úřednice Sue Grayová. Kdy budou její zjištění o možném porušování karanténních opatření v premiérském sídle zveřejněna, není jasné. Johnson nicméně naznačil, že by to mohlo být příští týden.

Pokud by večírky v době koronavirových uzávěr vedly k pádu současného premiéra, znamenalo by to další mimořádný zvrat v téměř 12 letech bouřlivého vládnutí Konzervativní strany. 

Video  „Až do úplného padnutí." Lékařka o přeplněných čekárnách, nebezpečných virech i výpadcích léků  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

3dots ( 20. ledna 2022 23:09 )

To je zase dementní titulek "Nákaza covidem s těžkým průběhem!" - a to vědí podle toho, že premiér týden působil "emocionálně a sklíčeně"

slafa ( 20. ledna 2022 17:08 )

Ma starch o vlastni krk. http­s://ww­w.bit­chute­.com/v­ideo/w­0V5lsS­Jhak6/

jajas ( 20. ledna 2022 13:37 )

Courá se po večírcích a pak se diví, že má děcko covid....určitě to domů přitáhl on....

Arany ( 20. ledna 2022 10:53 )

Právě proto tento podivný křivý člověk ruší všechna omezení v souvislosti s covidem? Jó, ještě uvidíme. Neříkej hop, dokud nepřeskočíš!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa