Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Covid ve Sněmovně: Kolářovu nákazu potvrdil PCR test. Byl i na jednání o důvěře vládě

Autor: Jakub Veinlich - 
16. ledna 2022
16:25

Poslanec TOP 09 a starosta Prahy 6 Ondřej Kolář má covid. V dnešní době žádná výjimka. Jenže Kolář je poslancem a s nákazou se pohyboval v týdnu po Sněmovně, když se účastnil rekordně dlouhého jednání o důvěře vládě Petra Fialy. Izolaci má Kolář nařízenou do středy. 

To, co napověděly hned dva antigenní testy, potvrdil i následný PCR test. „Bohužel výsledek PCR testu vyšel pozitivní,“ potvrdil Blesk Zprávám poslanec Ondřej Kolář (TOP09).  Poslanec tak nastoupil do izolace. Vyplnil prý už i trasovací formulář hygieny, který už prý stihla kontaktovat uvedené lidi. „Všichni mají negativní výsledky,“ dodal Kolář.

Na PCR test si došel poslanec poté, co mu vyšly dva antigenní testy pozitivně. Stalo se tak prý při pravidelném testování. Poslanec TOP 09, který je zároveň místopředsedou sněmovního evropského výboru, tou dobou neměl podle svých slov ani sebemenší příznaky. „V izolaci mám být podle pokynů do středy,“ uzavřel Kolář, který tak musel oželet i pracovní program na radnici Prahy 6. A přijde také o výjezdní zasedání evropského výboru v Lipnici, které má být spojené se seminářem Parlamentního institutu. Konat se má v úterý a ve středu. 

„Všichni poslanci TOP 09 i členové aparátu jsou plně očkovaní,“ řekl Blesk Zprávám předseda poslanecké klubu Jan Jakob. Sám se prý dokonce i denně testuje. Mimochodem, jeho bratr Ondřej Jakob je nyní mluvčím ministerstva zdravotnictví, kde nastavují protikovidová pravidla.

Na klubu TOP 09 se prý pravidelně testují. Tak tomu bylo i ve dnech, kdy poslanci jednali o důvěře vládě. „Mnozí z nás absolvovali PRC test. Všichni jsme měli s výjimkou kolegy Koláře negativní výsledky,“ doplnil Jakob. Jiná opatření na klubu zatím nepřijali.

Poslanec Pavel Svoboda (TOP 09), který sedí s Kolářem v kanceláři, podstoupil antigenní test s negativním výsledkem. Pro jistotu absolvoval také PCR test. Poblíž Koláře ve Sněmovně sedí lidovečtí poslanci Šimon Heller a Jiří Carbol. Oba si udělali antigenní testy, které byly negativní. Carbol se objednal ještě na PCR test, Heller se bude preventivně testovat každý den.

Kolář přišel na to, že má covid po pravidelném testování, které si dělá pomocí antigenních testů. Na PCR test si došel po té, co se jako pozitivní ukázal druhý test v řadě. Žádné příznaky prý poslanec nepociťoval. Jen mu bylo líto, že nemůže do Sněmovny.

Video  Koronavirus: mutace Omikron  - Videohub
Video se připravuje ...

„Dva roky nic a teď, když máte ve sněmovně hlasovat o něčem tak prospěšném, jako je korespondenční volba, tak si ňákej Omikron řekne, že leda prd,“ napsal na svůj twitterový účet před pár dny.

Pozitivních testů na koronavirus v Česku přibývá, odborníci včetně například Romana Prymuly předpovídají, že příští dva týdny zaznamenají laboratoře enormní nárůst nakažených.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jorka1 ( 16. ledna 2022 18:36 )

Do Mírovu patří ten podvodník a zloděj soudruh STBák Bureš a jeho banda.

maxpax ( 16. ledna 2022 17:14 )

Co znamená to " ještě se objednal na PCR test" nebo "došel si na PCR test"?
Předpokládám, že si ty PCR testy platí ze svého, jako každý jiný očkovaný, ale moc tomu nevěřím, jinak by napsal, že si zaplatil PCR test..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa