Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rande naslepo se zvrtlo. Číňanku „uvěznil“ lockdown v bytě muže, kterého sotva znala

Autor: Darina Jíchová - 
13. ledna 2022
20:07

Když se Číňanka Wang chystala na rande naslepo, nečekala, jak se to zvrtne. Měla domluvenou večeři, jenže během ní začal ve městě Čeng-čou platit lockdown a ona zůstala „uvězněna“ v domě muže, se kterým se sotva zná. Denně pak začala na sociálních sítích sdílet svůj videodeník dokumentující vývoj situace, uvedl deník The Guardian.

Wang uvedla, že rande měli domluvené na neděli, ten den ještě nic nenapovídalo tomu, že by měl schůzku narušit covid-19. Wang dorazila a společně s mužem zasedli k jídlu, když dojídala, úřady rozhodly vyhlásit karanténu, ta se týkala i městské části, ve které se právě nacházela. Čína v době pandemie proslula svými drakonickými nařízeními, při lockdownu lidé mnohdy ani nesmí vycházet z domu.

Žena je původem z provincie Kuang-tung a do města Čeng-čou přijela na týdenní pobyt, jejím záměrem bylo najít si potenciálního životního partnera. Netušila, že s jedním z „kandidátů“ projde rovnou zkouškou ohněm. „Stárnu a rodina mě představila už deseti potenciálním manželům. Pátý z nich se na mě snažil zapůsobit svými kulinářskými schopnostmi a pozval mě k sobě domů na večeři,“ uvedla Wang ve svém videu, které sdílí na sociální platformě WeChat.

Svatba z toho nebude

„Když odhlédneme od toho, že je němý jako ryba, je jinak super. Jídlo bylo normální, ale je skvělé, že mi chce vařit i dál,“ zhodnotila Wang ve svém příspěvku. Během lockdownu sdílela záběry toho, jak její nucený spolubydlící uklízí, vaří, stará se o ni, případně pracuje, zatímco ona spí. Na jednu stranu si Wang rozhodně nemá nač stěžovat, tisku se svěřila s tím, že mezi dvojicí „nepřeskočila jiskra“. Takže to na svatbu po lockdownu nevypadá.

Její videa se stala hitem čínské sociální sítě a pravidelně je sdílí a sleduje kolem 5 milionů lidí. Wang tohle sama nečekala a rozhodla se stáhnout nějaké záběry, aby muže ušetřila ponížení. „Volali mu kvůli tomu kamarádi a musím přiznat, že to ovlivnilo jeho život, proto jsem se rozhodla některé příspěvky vymazat,“ vysvětlila žena. „Jinak všem děkuju za přízeň a pozornost. Doufám, že se epidemie brzy uklidní,“ dalším jejím přáním je, aby si ona i její nezadané sestry našly partnera.

Minulý týden v Čeng-čou registrovali více než 100 případů covidu-19, Čína nyní bojuje s výskytem variant delta a omikron, několik měst je v lockdownu. Úřady Čeng-čou přistoupily jen k částečné uzávěře ve vybraných částech města, dále probíhá masové testování, jsou uzavřeny školy, restaurace a obchody. Lidé nesmí opouštět domy ani pro nákup potravin.

Video  „Neopatrné a riskantní" Biochemik Trnka o vládních změnách. A zmínil nová problematická data  - Pavlína Horáková, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa