Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hranolky, kyblíky s kuřetem a coleslaw: Policie řeší porušení restrikcí s jídlem z KFC

Autor: Darina Jíchová - 
22. září 2021
20:15

Na Novém Zélandu platí přísné restrikce spojené s pandemií covidu-19, kvůli výskytu varianty delta vláda vyhlásila lockdown. Na dodržování opatření dohlíží policie. Ta nyní řeší kuriózní případ, strážníci zadrželi dva muže, kteří se pokoušeli dostat do města Auckland. Auto měli plné jídla z fastfoodového řetězce KFC. Policie nyní vyšetřuje, zda šlo jen o porušení restrikcí nebo o nějaký vážnější zločin, informoval deník The Guardian.

Kromě kuřat, hranolek a salátů totiž strážníci ve voze našli velký obnos peněz, odhadem prý zhruba jeden a půl milionu korun. Dále objevili ještě nespočet prázdných tašek. Během uzávěry byly v Aucklandu uzavřeny fastfoodové řetězce, není ani možnost vzít si jídlo s sebou. Muži se pokoušeli policistům uniknout, nakonec ale byli dopadeni.

Novozélandský Auckland během lockdownu při pandemii covidu v létě 2021 Novozélandský Auckland během lockdownu při pandemii covidu v létě 2021 | Reuters

Případ v Auckandu silně rezonoval. Obyvatele i policii zajímá tedy, co muži s tak velkým množstvím jídla z KFC dělali. Fastfoodové jídlo je dost velkým „kontrabandem“, minulý týden například policie udělala zátah u muže, který se na sociálních sítích chlubil videm z Aucklandu. Inkriminující bylo to, že na záběrech jedl jídlo z McDonald’s.

Zadržení patří ke gangu

„Strážníci zaznamenali podezřelé vozidlo, když je řidiči zpozorovali, otočili se a začali ujíždět, naši strážníci je dostihli a zadrželi,“ komentoval mluvčí policie. Případ se mnohým lidem může zdát kuriózní až směšný, nicméně obyvatelé z Aucklandu, kteří už jsou pět týdnů v nejpřísnějším lockdownu, tyto přestupky berou velmi vážně. Lidem, kteří restrikce poruší, hrozí půl roku ve vězení nebo pokuta až 61 tisíc korun.

Zadržené muže čeká nejprve soud, který rozhodne o trestu za porušení lockdownu. Policisté však případ dál vyšetřují, muži podle strážníků mají vazby na gang.

Video  Hádky v debatě Blesku: Proč byly české školy zavřené během pandemie tak dlouho a kdo udělal chybu?  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa