Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Muž tři dny neslyšel na jedno ucho: Nebyl to nádor, zabydlel se mu tam šváb!

Autor: rix - 
16. ledna 2022
18:09

Zane Wedding z Nového Zélandu měl podezření, že mu během plavání do ucha natekla voda, a proto velice špatně slyší. Problém ale přetrvával, a tak se vydal k lékařce. To, co zjistila, ho šokovalo. Ukázalo se, že má v uchu švába! Doktorce se ho naštěstí podařilo odstranit.

Když se Zane den po plavání probudil, došlo mu, že něco není v pořádku. Na jednu ucho slyšel velice špatně. Jeho podezření se začalo prohlubovat, když cítil, jak se mu v uchu něco hýbe. A to i přesto, že v klidu seděl. Neváhal a vydal se k lékaři. 

Ten ale na nic zásadního nepřišel. Pouze nešťastníkovi předepsal antibiotika a doporučil mu, aby si ucho ofukoval fénem a tím ho vysušil. Ani po dvou dnech se ale Zenovi neulevilo. Pocit, jakoby se mu v uchu něco pohybovalo, nezmizel. Muž neponechal nic náhodě a zamířil k odborníkovi.

„O můj bože!“ ozvalo se z ordinace lékařky, když pohlédla Zenovi do ucha. „Myslím, že máte v uchu brouka,“ pověděla mu. Několik dalších minut se nevěřící doktorka pokoušela brouka vytáhnout, ale podařilo se jí vytáhnout jen první polovinu švába. K vytlačení zbytku nezvaného hosta použila odsávačku, která mu úspěšně vyčistila ucho.

Jak uvedl deník Daily Star, šváb v uchu byl ale nakonec tou lepší možností. Lékařka měla u Zena podezření na nádor. „Tohle jsem ale ještě neviděla,“ uvedla doktorka. Jak Zane podotkl, kdyby nevyhledal druhého lékaře, žil by se švábem v uchu asi navěky. 

Zobrazit celou diskusi