Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Naočkovaný muž se nakazil covidem a procestoval tři státy. Pátrají po jeho kontaktech

Autor: kso - 
20. září 2021
13:20

Muž (53) z australského Nového Jižního Walesu, plně naočkovaný oběma dávkami vakcíny, procestoval tři státy a docestoval až do města Darwin v Severním teritoriu, než se ukázalo, že je pozitivní na covid-19. Úřady se nyní snaží dohledat osoby, které s ním přišly do kontaktu.

Muž v pátek přiletěl z na letiště v Darwinu. Po přistání u něj test prokázal nákazu nemocí covid-19. Úřady o jeho nákaze již informovali čtyřiadvacet lidí, kteří s ním od příletu přišli do blízkého kontaktu, a nařídili jim, ať zůstanou po dobu 14 dní v karanténě.

Ostatním pasažérům letu, kteří v blízkosti nakaženého nebyli, bylo doporučeno se nechat otestovat a zůstat v izolaci, dokud nebudou vědět výsledek. Ministryně zdravotnictví Severního teritoria plánuje oslovit veřejnost, která se bojí, že nový případ koronaviru v teritoriu povede k dalšímu lockdownu.

Ministryně zdravotnictví australského státu Queensland Yvette D’Athová informovala, že nakažený muž z Newcastlu přestupoval v Brisbanu, lety od sebe dělily 4 hodiny. „Snažíme se ujistit, že se tento muž za ty čtyři hodiny, které na letišti strávil, po areálu příliš nepohyboval, a zjistit, zda navštívil nějakou restauraci, či jiné zařízení,“ pověděla D’Athová deníku DailyMail. 

Ve státě Queensland bylo již podáno téměř 57 tisíc dávek vakcíny. Předsedkyně vlády Queenslandu Annastacia Palaszczuková věří, že až se čísla pořádně sečtou, ukáže se, že je alespoň jednou dávkou vakcíny naočkováno přes 60 % obyvatel státu. Palasczuková zároveň poukázala, že je vakcína důležitá, pokud si chce stát zachovat rozvolněná opatření.

„My v Queenslandu se snažíme chránit svou svobodu, ve Victorii a Novém Jižním Walesu se ji snaží získat zpět,“ pověděla. „Chceme si zachovat životní styl, zachovat si svobodu, a proto je vakcína tak důležitá.“

Video  Pravidla pro třetí dávku očkování proti covidu-19  - Videohub
Video se připravuje ...

sorgedoktor ( 20. září 2021 17:32 )

...Je popsan take fakt,ze profesionalni letec/ nebyl to pilot/ po svete nakazil kolem dvou set lidi chortobou AIDS...Mne zatazi, ze ty zenske byly tak lehkomyslne..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa