Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Známá moderátorka přesvědčuje k očkování kvůli deltě: „Další uzávěry čekají za rohem!“

Autor: tsv - 
17. srpna 2021
05:00

Moderátorka, modelka a manželka slavného fotbalisty a bývalého reprezentanta Australské fotbalové ligy Chrise Judda Rebecca na instagramu prosila své sledující, aby se co nejdříve objednali na očkování proti covidu. Premiér australské Victorie nařídil zákaz nočního vycházení a účastníky nelegální oslavy čeká mastná pokuta, napsal server DailyMail. Nový Jižní Wales hlásí rekordní přírůstek covidové nákazy.

Družka úspěšného fotbalisty a modelka Rebecca Juddová na instagramu ponoukla své statisíce sledujících k registraci k očkování. Zdůraznila, že čím déle budeme s vakcínou zahálet, tím víc stihne virus opět zmutovat.

„Prosím, prosím, prosím nechte se naočkovat, ať můžeme ukončit tyhle uzávěry (protože víme, že jakmile se dostaneme z téhle, další bude čekat za rohem tak jako delta),“ napsala ve svém příběhu. „Já už mám termín, nemůžu se dočkat.“ Rebecca strávila většinu pandemie ve svém 116milionovém sídle s manželem Chrisem a čtyřmi dětmi, Oscarem, Billie, Tomem a Darcym.

Manželka fobalisty Rebecca Juddová na instagramu ponoukla své sledující k registraci k očkování Manželka fobalisty Rebecca Juddová na instagramu ponoukla své sledující k registraci k očkování | Instagram - beccjudd

Premiér se vztekal, uzávěru hodil na nelegální párty

Premiér státu Victorie Daniel Andrews se rozhodl znovu nařídit zákaz nočního vycházení (tedy od 9 večer do 5 ráno), uzávěra hlavního města Melbourne bude prodloužena až do 2. září. Nastolil i několik nových protipandemických opatření, zakázal například provoz dětských hřišť, basketbalových kurtů, skate parků a venkovních posiloven.

Jedním z důvodů prodloužení lockdownu byla podle Andrewse nelegální oslava zasnoubení, na které se sešlo 69 lidí. Podle videí natočených na akci účastníci slavili bez roušek. „Pokaždé, když malý počet lidí udělá špatná rozhodnutí, sobecká rozhodnutí, uberou tím z těžké práce milionů ostatních lidí a opět prodlouží uzávěry,“ řekl premiér. Každý z účastníků bude muset zaplatit pokutu, celková suma podle odhadů policie překročí 5,5 milionu korun.

Podle Andrewsova prohlášení budou teď příslušné úřady muset strávit tisíce hodin trasováním kontaktů. „Budou se muset potýkat se stovkami tisíců lidí napojených na oslavu.“

V nočních a brzkých ranních hodinách s sebou budou lidé muset nosit potvrzení od zaměstnavatele, bez kterého se v době zákazu vycházení neobejdou. Opustit domov pak budou lidé moci jen v případě nouze. Stavbaři budou muset omezit pracovní sílu na 25 procent.

Premiér se dále rozhodl zakázat sundávání roušky při konzumaci alkoholu ve veřejných prostorech. „Velké počty lidí se teď schází v parcích. Vidíme hodně různých lidí porušovat pravidla,“ prohlásil. Nad nerozvážným jednáním Australanů kroutil hlavou i vrchní policejní komisař Shane Patton. „Viděli jsme sobecké chování i naprosto ostudné chování. Viděli jsme tolik porušení opatření, až je to směšné. Musí to přestat,“ řekl komisař.

Během víkendu rozdala policie přes sto pokut za jednání v rozporu s protipandemickým nařízením.

Karanténa pro zákazníky pizzerie i supermarketu

Desítky míst byly během pondělka přidány na seznam melbournských covidových ohnisek, patří mezi ně obchod s pneumatikami, zdravotnické centrum, pizzerie, supermarket a speciální škola.

Lidé, kteří se v posledním týdnu pohybovali v některém ze zařízení, musí strávit dva týdny v izolaci. Informoval o tom australský DailyMail.

Nový Jižní Wales překračuje rekordy

Australský stát Nový Jižní Wales se potýká s rapidním šířením koronaviru, za jeden den zaznamenal hned dva rekordy, 478 nových případů nákazy a osm smrtí. Premiérka Gladys Berejiklianová varovala, že přísná bezpečnostní opatření pravděpodobně nezruší ani v případě, že bude naočkováno 80 procent populace.

Mezi osmi oběťmi covidu byli dva lidé, kteří měli za sebou první dávku vakcíny, zákeřné nemoci podlehl jeden čtyřicátník a šest lidí nad 70 let. Osmou obětí se stal patnáctiletý chlapec, kterého v nemocnici po nákaze koronavirem přemohla pneumokoková meningitida.

Rychle rostoucí křivka podle premiérky znemožňuje rozvolnění opatření. „Pokud budou počty případů takové, jaké jsou teď, nebudeme moct dělat všechno, co bychom chtěli, ani v případě, že bude mít 80 procent lidí obě dávky očkování,“ prohlásila Berejiklianová.

„I kdybychom neměli žádné nové případy a proočkovanost by byla vysoká, stejně byste museli respektovat pravidla očkování, sociálního distancování a nošení roušek,“ varovala. „Covid ze světa nikdy nevymažeme.“

76 procent nových případů bylo odhaleno v hlavním městě Sydney, policejní komisař Mick Fuller ale ujistil, že k drastickým zákazům nastoleným v Melbourne ještě minimálně několik následujících týdnů nepřistoupí. „Nebudu teď žádat o žádná další policejní nebo zdravotnická opatření, protože musíme dát šanci naší aktuální strategii,“ vysvětlil Fuller.

Od pondělka nesmí obyvatelé Sydney cestovat dál než pět kilometrů od domova. Policie může nově za porušení opatření rozdávat pokuty ve výši až 80 tisíc korun, napsal DailyMail.

Video  Angličané nenávidí buzeraci, říká o masivním rozvolnění Čech žijící v Londýně. A co nemocnice?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

slafa ( 17. srpna 2021 05:11 )

Veme si ty lidi na svedomi? http­s://ww­w.bit­chute­.com/v­ideo/B­dHjGH5­cc3AD/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa