Česká hvězda světových přehlídkových mol prý důsledky nemoci pociťuje i devět měsíců poté, co ji překonala. Patří totiž k těm, které si zákeřný virus skutečně »podal«! „Bylo to opravdu velmi vážné,“ svěřila se Eva Herzigová.

„Díky bohu, že jsme to měli dohromady celá rodina. Mohli jsme se mazlit a být v pyžamech celý měsíc,“ vzpomíná na uplynulé Vánoce, které s italským partnerem Gregoriem Marsiajem (45) a třemi jejich syny (14, 10 a 8) celé proleželi. Eva z nich churavěla asi nejvíc, lomcovala jí zimnice, potila se v horečkách, únavou se nemohla hnout.

Několik týdnů byla zcela nepoužitelná. „Bylo to vysilující. Uvědomíte si, kolik energie skutečně potřebujete třeba jen na mluvení. A je těžké, když ani to nezvládáte,“ postěžovala si.

V únoru proto zamířila do švýcarských lázní, aby se pořádně zotavila, užívala homeopatika, otužovala se v ledové vodě. „Ten pobyt mi opravdu pomohl, ale se syndromem dlouhého covidu se potýkám dodnes. Ten virus má dalekosáhlé účinky,“ odhalila Eva v rozhovoru pro Telegraph Luxury.

Covid jí sice zpřeházel celý život, ale přesto je vděčná. „Jsem daleko uvědomělejší, vlídnější, jsem víc ochotná přijímat ostatní a milovat je. A zpomalila jsem. Není kam spěchat,“ uzavřela Herzigová.

VIDEO: Slavné české modelky, které dobyly svět

Video
Video se připravuje ...

Slavné české modelky, které dobyly svět Videohub

Fotogalerie
67 fotografií