Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Arcibiskup se nakazil covidem. Během návštěvy papeže na Slovensku!

Autor: ČTK - 
21. září 2021
07:02

Prešovský arcibiskup Ján Babjak, nejvýše postavený představitel řeckokatolické církve na Slovensku, onemocněl covidem-19. Koronavirem se nakazil během návštěvy papeže Františka, uvedla slovenská média.

„Konference biskupů Slovenska (KBS) dosud neupřesnila, kolik dalších biskupů a kněží je v karanténě,“ poznamenal server TVnoviny.sk. „Otázkou je, zda musí do karantény i sám papež,“ dodal.

Mluvčí KBS Martin Kramara televizi Markíza řekl, že všichni, kteří mohli být v kontaktu s arcibiskupem Babjakem, byli informováni. Potvrdil, že KBS vyrozuměla i Vatikán. Podle mluvčího jsou všichni biskupové očkováni.

Babjak, jak potvrdil mluvčí prešovského arcibiskupství Michal Pavlišinovič listu Sme, se minulý čtvrtek dozvěděl o pozitivním výsledku testu řeckého arcibiskupa, se kterým byl od 4. do 8. září na eucharistickém kongresu v Budapešti.

Následně se tento řecký arcibiskup zúčastnil spolu s papežem Františkem i návštěvy Slovenska, od 12. do 15. září. Babjak se hned po pozitivním testu stáhl do domácí karantény. Podle portálu TVnoviny.sk má jen mírné příznaky nemoci. Na liturgii slouženou papežem v Prešově v úterý 14. září přišlo na 40 000 lidí.

Video  Blesk Podcast: Papež František na pozvání Zemana nepřijel. Proč dal přednost Čaputové?  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

 

Michal Snobl ( 21. září 2021 16:33 )

Že se nestydíte na cpát tuhle církev. Ze západojihovychodu se nám snaží nabídnout nové vyznání kdy máme být tolerantní národ k muslimům a přihřátym.

kukuku ( 21. září 2021 13:45 )

Nestačí - pochopit, že vakcína má účinnost 92%, to je učivo až 5.třídy, kam jsi se už nedopracoval.

kukuku ( 21. září 2021 13:41 )

Ty můžeš diskutovat tak maximálně s uschi a ještě hloupějšími, než jsi sám, což najít, je také dřina.

kukuku ( 21. září 2021 12:10 )

Dřina je přečíst článek a vyčíst informaci, že očkovaní byli všichni biskupové, ale o tom, jestli byl očkovaný arcibiskup se tam nepíše. Ale blb nepotřebuje myslet, jen matlá dokola to svoje.

kukuku ( 21. září 2021 12:00 )

Copak, mozek opět k ničemu ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa