Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Výbuch kyslíku a požár: V nemocnici uhořelo osm lidí s covidem

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: ČTK, Reuters, EPA)
Autor: ČTK, VaB - 
19. prosince 2020
09:51

V tureckém městě Gaziantep došlo k výbuchu zařízení s kyslíkem, následně došlo k požáru. Při mimořádné události zemřelo osm lidí. Na oddělení leželi lidé s nemocí covid-19. 

Při požáru na jednotce intenzivní péče v soukromé nemocnici v tureckém městě Gaziantepu zemřelo osm lidí. Na oddělení leželi nemocní s covidem-19. Podle agentury Anadolu sedm pacientů zemřelo na místě, jeden během převozu do jiné nemocnice. Požár vypuknul poté, co explodovalo zařízení s kyslíkem. 

Oheň se podařilo dostat podle nemocnice rychle pod kontrolu, osm lidí však zemřelo - bylo jim od 56 do 85 let. Zdravotnické zařízení dále uvedlo, že další pacienty z jednotky intenzivní péče zdravotníci převezli a nyní se léčí v jiných nemocnicích.

Agentura AP podotkla, že jednotky intenzivní péče v Turecku jsou nyní ze 74 procent obsazené kvůli pandemii koronaviru. Vyplývá to z vládních statistik. Nicméně některé lékařské asociace si stěžují, že nemocnice jsou už teď přetížené.

Ministerstvo zdravotnictví v pátek večer oznámilo 26.410 nově potvrzených případů infekce za uplynulých 24 hodin. Ohlásilo rovněž 246 úmrtí v souvislosti s koronavirem, což je dosavadní denní maximum v zemi.

Celkem se v Turecku, které má asi 83 milionů obyvatel, nakazilo od vypuknutí pandemie 1,98 milionu lidí. Jsou v tom zahrnuty i případy bez příznaků, které Ankara až do listopadu ve statistice neuváděla, podotkla AP. S covidem-19 tam dosud zemřelo 17.610 pacientů. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa