Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Před koronavirem ochrání koupel v bahně a troubení na mušli, tvrdil politik. Sám se nakazil

Autor: Darina Jíchová - 
18. září 2020
11:33

Indický poslanec Sukhbir Singh Džaunapuria ze státu Rádžasthán od počátku pandemie radí lidem, jak bojovat s koronavirem a posílit imunitu. Mezi jeho nejčastější doporučení patří koupání se v bahně, troubení na mušli nebo pojídání místního ovoce. Na svém facebooku dokonce sdílel video, kde se vysvlečený koupe v bahenní lázni na své zahradě. Nic z toho ale Džaunapuriaovi nepomohlo a sám se koronavirem nakazil, informoval list Daily Mail.

Indie se v posledních dnech potýká s rapidním přírůstkem nakažených, denně jich přibude i více než 90 tisíc. Mezi infikovanými tento týden skončil i Džaunapuria, jedná se už o čtyřiadvacátého indického politika, který měl pozitivní test na koronavirus.

„Takhle člověk získá imunitu proti koronaviru.“

„Jděte ven, namočte se, třeba v dešti, sedněte si do bláta, pracujte na farmě, zatrubte na mušli, dejte si tohle domorodé ovoce. Jen takhle člověk získá imunitu proti koronaviru,“ vyzývá Džaunapuria na svém facebookovém videu, podle příspěvku se sám řídí svými radami a často se nechává točit, jak se prochází v dešti nebo troubí na mušli.

Ovoce, o kterém tvrdí, že posílí imunitní schopnost, poslanec nazývá „desi věc“, slovo desi v hindštině znamená místní, domorodý nebo také čistý. Blíže ale Džaunapuria nespecifikoval, o jaký plod se jedná. Na videích je vidět, že pojídá i listy různých rostlin. Ani tyto procedury ho neuchránily před koronavirem, místní tisk 14. září oznámil, že měl pozitivní výsledek testu. V zemi už je více než 5 milionů nakažených, koronavirus si v Indii vyžádal již 84 tisíc obětí.

Lukašenko radí vodku, AMLO amulety

Džaunapuria není jediný z indických politiků, kdo propaguje bizarní lék na koronavirus. Poslankyně Suman Haripriyaová navrhovala užití kravské moči a exkrementů jako dezinfekci a hlavní ministr státu Uttarpradéš Yogi Adityanath věří, že zaručenou ochranu poskytne jóga.

I světoví státnici nabídli několik obskurních rad, běloruský prezident Alexandr Lukašenko doporučoval jízdu na traktoru, pití vodky a pravidelné saunování. Ani on ale nakonec koronaviru neunikl. Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador zase přiznal, že nosí amulety, které by ho před nákazou měly ochránit.  Mexický guvernér Luis Miguel Barbosa Huerta tvrdil, že chudí lidé jsou imunní vůči koronaviru.

verka1 ( 18. září 2020 13:08 )

Blbej politik a kdo ho volí 😁

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa