Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Sauny čekají nápor, lidé budou chtít posílit imunitu. Na ceremoniály i studny zapomeňte

Autor: ČTK - 
15. května 2020
18:00

Saunová centra Saunia se připravují na otevření od 25. května, přesná pravidla provozu se ještě podle provozního ředitele firmy Jaroslava Zonygy projednávají s týmem ministerstva zdravotnictví. Nebudou podle něj ale přísnější než ta, která provozovatelé saun sami navrhovali. Zonyga očekává nadprůměrný zájem, předpokládá hlavně příliv nových návštěvníků, kteří si budou v sauně chtít posílit imunitu. Zonyga to uvedl dnes v reakci na informace ministerstva zdravotnictví k poslední vlně uvolňování podnikatelských činností.

Ministerstvo zdravotnictvích v saunách nařizuje před vstupem dezinfekci rukou, nastavení saun na minimálně 70 stupňů Celsia, jeden návštěvník musí mít pro sebe čtyři metry krychlové plochy. Nesmí být provozovány saunové ceremoniály, dočasně zrušeny jsou také ledové studny nebo krystalické ochlazení.

Provozovatelé saun počítali, že budou i uvnitř zařízení povinné roušky. Podle Zonygy je budou lidé muset ale nosit jen v šatnách, relaxační zóně nebo u baru. „Ve všech pobočkách budeme našim návštěvníkům distribuovat informační materiály o přijatých opatřeních a instruovat je při vstupu. Chystáme nové proškolení personálu, abychom zatím omezené ceremoniály mohli nahradit přednáškami a konzultacemi saunérů,“ doplnil Zonyga.

Lidé se podle Zonygy budou chtít připravit na případnou druhou vlnu epidemie, proto v hojném počtu do saun vyrazí. „Více se zaměříme na nováčky, které chceme krok za krokem uvést do světa saunování. S ohledem na současnou situaci předpokládáme, že právě nových návštěvníků, kteří budou chtít využít hlavně pozitivní dopady sauny na zdraví a imunitu, přijde v následujících týdnech nejvíce v historii,“ řekl Zonyga.

Saunia v České republice provozuje 11 saunových provozů. Do jedné pobočky podle Zonygy měsíčně před epidemií zavítalo v průměru 6000 lidí.

Video  Šéf aquacenter: Oznámit otevření 10 dní předem je pozdě, potřebujeme aspoň dva týdny  - Bohuslav Štěpánek, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa