Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dovolenkové ráje se otevírají: Na plážích jako v mraveništi koronaviru navzdory!

Autor: rc - 
15. června 2020
15:09

Léto je tady a restrikce uvalené řadou evropských zemí kvůli koronaviru se uvolňují. Francie, Řecko a Chorvatsko otevírají své hranice a čekají na zahraniční turisty, kteří zaplní prozatím opuštěné hotelové resorty a zaplaví tamní pláže. 

Restrikce již uvolnily španělské úřady a tamní lidé vzali moře doslova útokem! Rozlehlé pláže u Barcelony se změnily v mraveniště a při pohledu na ně by jen málokdo řekl, že ještě před pár dny zely kvůli koronaviru prázdnotou.

Přístup na pláže umožnila kromě jiných měst španělská Barcelona, která patří mezi turisty nejnavštěvovanější města. Tento víkend to na tamních plážích vypadalo, jako by žádná pandemie koronaviru vůbec nebyla. Rozlehlé písčité pásy lemující pobřeží zaplavily davy lidí, kteří úplně zapomněli na udržování odstupu.

Lidé, kteří dlouhé týdny strávili v domácí karanténě, si rozložili ručníky a lehátka jeden vedle druhého a užívali si krásného slunečného počasí a plavání v moři. Oproti tomu, jak to vypadalo v Barceloně před několika týdny, to byl obrovský kontrast a z města duchů se opět stala životem kypící metropole.

Letní prázdniny se rychle blíží a vypadá to, že dovolenou evropští turisté nebudou muset trávit ve svých zemích. V pondělí otevřely hranice oblíbené dovolenkové ráje, jako je Chorvatsko či Řecko, a cestovat se může i do Francie. Další státy budou následovat. Vypadá to na hektické léto.

Zackel ( 22. června 2020 16:22 )

To jsou ale místní lidé, a ne Češi. Ti to teprve vezmou koridorem, a bude jich mnohem víc.

illyria ( 16. června 2020 10:00 )

Koróňa, nekoróňa na takovouhle přecpanou pláž bych nevlezla... Zlatý Primorsko .-)

naidka ( 15. června 2020 19:41 )

Jít na takovou pláž, kde se musí přístup do moře proklestit davem, je zbytečná ztráta času.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa