Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Miss (24) odložila korunku a jde bojovat do první linie: „Lidé umírají, musíme pracovat tvrdě“

Autor: sova, ČTK - 
7. dubna 2020
18:55

Anglická Miss 2019 Bhasha Mukherjee odložila korunku krásy a vrátila se ke své lékařské profesi. Učinila tak, aby pomohla v boji s pandemií koronaviru. Předtím působila v Asii jako ambasadorka několika charitativních organizací. Informovala o tom americká stanice CNN.

Po vítězství v anglické soutěži krásy se na konci minulého roku zúčastnila mezinárodní Miss World. Přerušila tak kvůli tomu studium medicíny. Poté se rozhodla věnovat humanitární práci, když byla charitativní organizací Coventry Mercia Lions Club pozvána do několika afrických zemí, Turecka a Indie. Zapojila se tam do pomoci při budování škol a zařízení pro tamní sirotky.

Nyní se do lékařského pláště vrací, aby pomohla pacientům, kteří bojují s onemocněním covid-19.

„Lidé umírají, musíme pracovat tvrdě“

Když se však ve Velké Británii situace s nákazou koronavirem zhoršila, Mukherjee začala dostávat zprávy od svých bývalých kolegů z Pilgrimské nemocnice v Bostonu ve východní Anglii. Proto kontaktovala vedení nemocnice s tím, že se chce zapojit zpět do práce.

Miss Anglie Bhasha Mukherjee se vrací do země, aby jako lékařka pomohla s bojem proti koronaviru Miss Anglie Bhasha Mukherjee se vrací do země, aby jako lékařka pomohla s bojem proti koronaviru | Instagram @bhasha05

I přesto, že jsem dělala humanitární práci, cítila jsem, že je třeba, abych pracovala stejně tvrdě jako mí kolegové. Lidé umírají a já jsem zkrátka pochopila, že je třeba, abych se zapojila do toho, abych jim byla schopna pomoci,“ řekla Mukherjee, která se v devíti letech přestěhovala do anglického Derby z indické Kalkaty.

Čtyřiadvacetiletá žena se specializuje na respirační medicínu, ale podle jejích slov se lékaři v současné době pohybují tam, kde jsou zrovna potřeba.

V Británii za poslední den zemřelo v nemocnicích 786 lidí nakažených koronavirem, je to nejvíce od začátku epidemie. Celkový počet obětí tak překročil 6000. Počet potvrzených případů nákazy nemocí covid-19 stoupl oproti předchozí bilanci o 3634, infikovaných úřady registrují celkem 55 242.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa