Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policisté slyší výmluvy všeho druhu: Jsem úplně zdravý, roušku nepotřebuji

Autor: mat - 
27. března 2020
14:09

Lidé bez nasazené roušky hledají nejrůznější výmluvy. S řadou kuriózních situací se v minulých dnech na jižní Moravě potkali strážci zákona, když upomínali „zapomnětlivce“ na povinnou ochranu obličeje.

„Asi nejzajímavější si vyslechli od staršího Brňana. Bezelstně jim totiž sdělil, že žádnou roušku nenosí, neboť prý není nemocný,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

„To není nakažlivé," dušoval se pro změnu jiný Brňan s kočárkem na dotaz, proč nemá ústa a nos zakryté ochrannými prostředky.

Video  Muž bez roušky tvrdil, že koronavirus není nakažlivý  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Ve Slavkově u Brna došlo pro změnu i na vulgarity.  „Neotesanec si odmítal chránit ústa a nos rouškou. Navíc na výzvu, aby tak učinil, reagoval agresivně. Hlídku totiž počastoval několika vulgarismy nejhrubšího zrna. Po důrazném upozornění nakonec přišel hrubián k rozumu a začal s nimi spolupracovat,“ dodal mluvčí.

Všem přistiženým přitom ve správním řízení hrozí citelné pokuty, a to v řádu tisíců korun. Jenom od začátku mimořádného opatření byly takto jihomoravskými policisty oznámeny téměř tři desítky přestupků.

Desterz ( 27. března 2020 17:10 )

Roušku nemají, protože jim ji stát nezajistil, a nějaká šála přes pusu chytne leda kapénky, ale virus ani náhodou. Takže výmluva? Nebo spíš obžaloba?!

havran2 ( 27. března 2020 15:54 )

Pokutama se jenom vyhrožuje a kde nic tu nic !

wisz ( 27. března 2020 14:51 )

kecy jen kecy dokud se nebude kazdy bez nejakeho debatovani ,,pro proc,, a nejakym domluvám od policie pokutovat tak z toho vylizanci budou mit pr.. kdyz nepokujete tak nekontrolujte je to zbytecne

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa