Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V Brně nosí roušky i dvě tramvaje! Jmenují se draci a jsou tajným experimentem

Autor: mm - 
27. března 2020
16:21

Dvě brněnské tramvaje jezdí ode dneška s rouškami. Jedná se o tramvaje, které dostaly název podle známého symbolu Brna – draka. Tramvaje s rouškami jsou vtipem, ale i symbolem brněnské soudržnosti.

„Jednak jsme roušky chápali jako vtipný nápad, jednak se jedná o symbol. V Brně držíme všichni při sobě, dodržujeme bezpečnostní opatření, chráníme jeden druhého. Tramvaje s rouškami jsou spojujícím symbolem, už protože drak samotný je symbolem Brna,“ vysvětluje mluvčí Dopravního podniku Hana Tomaštíková.

 

Draky vymysleli Brňané

Jméno i vzhled tramvají vymysleli Brňané. „Tramvaje-draci vznikly v našich ústředních dílnách, jsou tedy made in Brno. Jejich jméno i design vybírali ve veřejné soutěži Brňané,“ říká mluvčí.  Nyní brázdí různé části Brna v rámci zkušebních jízd. Cestující v nich začnou jezdit zřejmě od druhé poloviny dubna.

Roušky na tramvajích mají ještě další praktické využití. Kvůli koronaviru nebyly tramvaje ještě pokřtěny a jejich vzhled je vlastně tajný. Dopravní podnik ho chce oficiálně ukázat až na velké společenské akci, což teď v souvislosti s karanténou není možné. „Jejich vzhled slavnostně představíme na slavnostním křtu v Pisárkách, až to okolnosti dovolí,“ uzavírá Tomaštíková.

VIDEO: Brno vloni oslavilo 150 let od založení městské hromadné dopravy.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa