Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Návrhářka Zelená místo šatů pro miss šije roušky: Bílé šly do nemocnic, teď budou barevné

Autor: mat - 
28. března 2020
15:01

Patří k návrhářským ikonám, její svatební, večerní a společenské šaty  jsou ozdobou každé významné akce či prestižních přehlídek. Marie Zelená se svou dcerou Martinou Hrnčířovou teď ale připravují roušky pro potřebné, vše ostatní šlo stranou.

„Vyrábíme dvojité z kvalitní bílé bavlny. Už to ani nepočítáme, určitě jich bylo přes tisícovku. Putovaly převážně do brněnských nemocnic, do Masarykova onkologického ústavu a k seniorům. Teď chceme přejít na barevné roušky, trochu si pohrát s designem,“ svěřila Blesk.cz Zelená.

„Roušky jsme ze začátku rozdávaly zdarma lidem, kteří je potřebovali. Díky manželům Heleně a Petrovi Hubaczovým z Brna a jejich finanční podpoře jsme tisícovku roušek mohli ušít právě pro výše zmíněné nemocnice a domovy. Oni jim to předávali. A my jsme díky nim měly práci a mohly pokrýt nejdůležitější životní náklady,“ popisuje návrhářka hektické dění uplynulých dnů.

Veselé obrázky od dětí seniorům

Zároveň neskrývá, že jí není lhostejný osud seniorů. Přišla proto s výzvou, která jim má alespoň na chvíli zpříjemnit situaci poté, co se většina ocitla kvůli koronaviru v nedobrovolné izolaci.

 

Video  Výzva Elišky a Tomáše dalším dětem: Namalujte veselé obrázky pro seniory!  - archiv Marie Zelené
Video se připravuje ...

„Vnoučata Eliška a Tomáš proto natočila výzvu pro další děti. Ty by mohly malovat veselé obrázky, připojit k nim svou fotografii, aby to bylo adresné a potěšit tak seniory v domovech důchodců a v pečovatelských zařízeních,“ přemítá návrhářka.

„A hlavně přejeme zdraví. Tento nepředvídatelný stav ukazuje charaktery lidí, a také to, jak naše země a lidé v ní dokážou držet při sobě a navzájem si pomáhat,“ vzkázala prostřednictvím Blesk.cz ze svého módního salónu, který se ze dne na den změnil ve velkovýrobnu roušek.

krapotkin ( 28. března 2020 15:53 )

nějak se musí neznámá návrhářka zviditelnit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa