Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matku (†36) tří dětí nechali umřít doma bez pomoci: Nepatřila do "kriticky ohrožené skupiny"

Autor: ran - 
26. března 2020
22:20

Britka Kayla Williamsová zemřela ve svém lodýnském bytě poté, co ji nepřijali v nemocnici. Dostalo se jí vysvětlení, že nenáleží mezi kriticky ohrožené skupiny, jež potřebují nemocniční péči přednostně. Zůstal tu po ní manžel a tři nedospělé děti. 

„Nebyla na tom dobře. Od pátku ji trápil drsný kašel, vysoké horečky a silné bolesti na hrudi a kolem břicha,“ vylíčil britskému listu The Guardian manžel Fabian, jaké měla jeho žena zdravotní obtíže, když se rozhodli zavolat sanitku.

Navíc ztěžka dýchala a po nějaké době se přidalo i zvracení. Protože se Kayle během manželova rozhovoru s horkou linkou přitížilo, operátoři mu doporučili, aby ženu umístil na rovnou podložku, nejlépe na zem. Následně se dostavil záchranář, který ale po zkontrolování pacientčina stavu páru sdělil, že ji nemocnice nemůže přijmout.

Jak referuje list Daily Mail, žena byla zdravotníky vedena jako „podezření na COVID-19“. Bohužel v očích zdravotníků nebyla případem zasluhujícím si prioritní ošetření.

Následujícího dne po hovoru se ženin stav začal rapidně zhoršovat. „Pomohl jsem jí obléct se a chvilku jsem ji nechal odpočinout v obýváku. Když jsem se vrátil, byla mrtvá,“ popsal zdrcený manžel tragický okamžik, kdy našel Kaylu ležet zhroucenou na podlaze.     

 

Lubomír Babáček ( 27. března 2020 02:42 )

Britská zdravotnická péče, či spíše nepéče, o tom jsem docela dost hrůzných příběhů vyslyšel od známých, kteří v Británii léta žili. Raději se vrátili do Česka, aby neprošustrovali všechen majetek, který měli, na zubní plomby, běžné vyšetření o závažnějších neduzích ani nemluvě. Tam, pokud nejste opravdu bohatí, nemáte absolutně žádnou srovnatelnou péči, jako u nás v běžné nemocnici. Nechají vás zdechnout na chodbě, či v čekárně, pokud nejste pojištěni. Takovouto "vyspělou" demokracii, ať vezme čert. Lidé tam ani netuší, jak je o nás tady postaráno a kdyby ještě věděli, jaká péče byla za komančů, tak by nevěřili ani slovo, ale je to bohužel pravda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa