Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Nemocnice v Novém Městě zavřela internu: Zdravotní sestru nakazil koronavirus!

Autor: rc, ČTK, yks - 
26. března 2020
13:04

Dva lékaři a několik dalších pracovníků z nemocnice v Novém Městě na Moravě skončilo v karanténě. Jedna ze sester interního oddělení byla testována pozitivně na Covid-19! Oddělení bylo následně uzavřeno.

„Jedna ze sester nemocnice v Novém Městě na Moravě je pozitivní na koronavirus. Část interního oddělení je v karanténě,“ řekla v úterý Alena Dvořáková, ředitelka protiepidemického odboru krajských hygieniků. O den později už nemocnice informovala o tom, že uzavřela celé oddělení.

„Na základě potvrzeného pozitivního testu u jednoho zdravotnického pracovníka jednoho ze tří interních oddělení Nemocnice Nové Město na Moravě bylo dnes na pokyn Krajské hygienické stanice se sídlem v Jihlavě toto oddělení uzavřeno,“ uvedla ve středu nemocnice na svých internetových stránkách.

„Kvůli kontaktu s nemocnou, která je v domácím léčení, jsou z novoměstské nemocnice v karanténě dva lékaři a 13 nelékařských pracovníků,“ řekla mluvčí nemocnice Tamara Pecková.

Zdravotničtí pracovníci, kteří byli se sestrou v kontaktu od středy do pátku, už byli testováni, ostatní personál bude testován v pořadí, které doporučí krajská hygienická stanice. Chod oddělení podle Peckové zajišťuje personál, který se se sestrou nepotkal. Další zaměstnanci nemocnice budou postupně testováni. 

Oddělení bylo dezinfikováno, pacienti, u nichž to stav dovoloval, byli propuštění domů. „Rodinní příslušníci ani propuštění pacienti nemusí mít z onemocnění COVID-19 strach, celý minulý týden náš personál používal předepsané ochranné pomůcky, takže riziko přenosu nákazy je minimální,“ řekla epidemiologická sestra nemocnice Šárka Vidergotová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa