Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Speciální hodina pro lékaře: Ve Vyškově jsou ráno nákupy vyhrazeny jen pro lidi v první linii

Autor: mat - 
26. března 2020
12:37

Lékaři a zdravotní sestry z vyškovské nemocnice mohou každé ráno nakupovat celou hodinu bez přítomnosti jiných zákazníků. Vedení města se tak dohodlo s obchodem sítě ENAPO v ulici Na Hraničkách v těsném sousedství se zdravotnickým zařízením. 

„Vymezili jsme pro ně možnost nákupu denně mimo neděli vždy od 6.30 do 7.30 hodin. Věřím, že to veřejnost pochopí,“ řekl starosta Karel Jurka (ODS) s tím, že krizový štáb města chtěl vyjít přetíženým zdravotním složkám nějakým způsobem vstříc.

„Na sociálních sítích se k tomu objevily i kritické hlasy, jenže všem se zkrátka nezavděčíte. Je to jen malé vstřícné gesto vůči těm, co stojí v boji s koronavirem v první linii," dodal Jurka. Na novinku upozorňuje veřejnost u vchodu do prodejny cedulka.

„Vítáme jakékoliv opatření, které našim aktuálně vytíženým zaměstnancům ušetří čas a pomůže zajistit základní životní potřeby,“ reagoval na novinku ředitel vyškovské nemocnice Zdeněk Horák. Nakoupit si ve vyhrazené době pro zdravotníky mohou také složky Integrovaného záchranného systému (IZS), tedy hasiči, policisté a záchranáři.

Bodují i rouškomaty

Ve Vyškově jako vůbec v prvním městě v Česku tento týden zprovoznili tzv. rouškomaty. Obsahují dobrovolníky ručně šité roušky, které lze u přístrojů koupit prostřednictvím platební karty za 50 korun za kus. Výtěžek poputuje na konto neziskových organizací. 

VIDEO: Lidé oblehli rouškomaty ve Vyškově.

Video  Rouškomaty ve Vyškově jsou hitem.  - TV Blesk Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa