Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Oči Míši pláčou: Zemřel mu pán a skončil v útulku. Nová rodina chlupáče vrátila

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
11. listopadu 2023
05:00

Míša (10) je kříženec menšího vzrůstu, kterému se ale smůla lepí na paty ve velkém. Do tachovského útulku U Šmudliny ho už lidé odložili dvakrát, poprvé po úmrtí páníčka, podruhé po nevydařené adopci. V útulku přesto věří, že domov najde a nedožije u nich v kotci.

Noví majitelé, kteří si Míšu adoptovali, jej vrátili kvůli údajné agresivitě. „Nic takového jsme u něj ale nezaznamenali,“ řekla zástupkyně útulku Natálie Žigmondová s tím, že Míša potřebuje jen čas, aby si zvykl na nové prostředí.

Míša se zástupkyní útulku Natálií Žigmondovou Míša se zástupkyní útulku Natálií Žigmondovou | Kateřina Bokrová Lang

Čas, klid a prostor

Míša je už starší pejsek, který potřebuje svůj klid a prostor, což mu noví majitelé zřejmě nedali, nezískali si jeho důvěru, až ho nakonec vrátili s tím, že je nezvladatelný a nedá se s ním manipulovat. „U Míši je velmi důležitý respekt a důvěra. Pokud vám nebude důvěřovat, protože nebudete respektovat jeho hranice, nebude ani on respektovat ty vaše,“ řekla Natálie s tím, že pokud majitelé tvrdili, že je agresívní, mohlo jít o strachovou agresi.

Míša je roztomilý kříženec menšího vzrůstu Míša je roztomilý kříženec menšího vzrůstu | Kateřina Bokrová Lang

Nevyjel, nekousl

V útulku se Míša rozhodně jako agresívní neprojevuje. Je kontaktní, mazlivý, vděčný za každé pohlazení, přítomnost člověka vyhledává. S ohledem na svůj věk je už ale také někdy nervózní, nemá rád, když na něj doráží jiní psi. Pokud se mu něco nelíbí, upozorní na to zavrčením. „Nikdy ale po nás nevyjel, nikdy nikoho nekousl,“ řekla Natálie.

K dětem ne

Míša by se nejlépe cítil v domácnosti u starších lidí. K dětem není vhodný. „Ideální by pro něj byl aktivní senior, který by ho rozmazloval a bral ho na procházky,“ řekla Natálie s tím, že nejspokojenější by byl v domku se zahradou, určitě by ale zvládl i byt. V době samoty nic neničí, je v klidu a spí.

Míša je mazlivý, potřebuje jen čas, aby si zvykl Míša je mazlivý, potřebuje jen čas, aby si zvykl | Kateřina Bokrová Lang

Zdravý, ve formě

Míša je na svůj věk ve skvělé formě. Nic ho netrápí, nemá žádné zásadní zdravotní problémy. „I když je mu deset let, jsem si jistá, že tady dalších osm až deset let určitě bude,“ dodala Natálie. Zájemci, kteří by chtěli dát Míšovi nový domov, ale i čas a prostor, aby si na něj zvykl, mohou kontaktovat tachovský útulek U Šmudliny písemně, a to na e-mail gabrielka333@seznam.cz.

rudne ( 10. prosince 2023 14:28 )

Ano správně, pes si vás má vybrat.....

ivana kollerova ( 12. listopadu 2023 05:34 )

chudacek, preju mu, aby nasel domov brzy. s manzelem jsme uz 11 dobrvolnici v utulku a samozrejme mame radost z kazde adopce. ale ne za hazdou cenu. musi tam byt oboustranny feeling. jednou prisla pani adoptovat chiwawu a odeala s huskym. cela stastna, kazdy tyden bam podsilala fotky. my sami uz mame odtud tretiho pejska. ten druhy nam umrel loni po trech letech. vzali jsme si ho uz jako dedecka. a hned jsme adoptovali dalsi fenku, aby ten druhy nebyl sam. lidi nechteji starsi psi, ze jim brzy umrou, tak jim vzdycky rikam, ze je lepsi klidnejsi pes, ktery uz je vychovany a date mu sanci prozit zbytek zivota v milovane rodine misto kotce.

mrkevmrkev ( 11. listopadu 2023 23:37 )

Máte pravdu. Každý by si měl udělat čas při výběru pejska a nepospíchat. To platí i pro zaměstnance v útulku. Jedná se o několik let společného života a toto nelze uspěchat. Snad je lepší vybírat psího přítele z menšího útulku, kde zaměstnanci a opatrovatelé každého pejska přece jenom lépe poznají.

la_ragazza ( 11. listopadu 2023 13:39 )

Přeji ti co nejdříve milovanou rodinu

Stela Skálová ( 11. listopadu 2023 12:13 )

Jste hodná, že si berete pejsky z útulku, já mám svého už starého, novým pejskem ho nechci stresovat, ale pomáhám útulkům finančně.

Zobrazit celou diskusi