Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na kocourka dostala slevu, místo 15 zaplatila 10 tisíc korun. Musela ho nechat uspat

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
9. března 2023
06:20

Blesk tlapkám se ozývají další podvedení, kteří koupili mainskou mývalí kočku z chovatelské stanice Fidelity Feline Violetty Dosedělové, a měli s ní pak velké starosti. Je mezi nimi i Sabina B., která svého kocourka jménem Jing Jang musela nechat na doporučení veterináře uspat.

Paní Sabina si půlročního kocourka vyhlédla na inzertním portálu Bazoš. Chovatelka jí ho předala v Praze na parkovišti u supermarketu. Vytáhla ho z přepravky, ve které se tísnila další koťata určená na prodej. Kocourek měl poraněnou nohu, chovatelka proto dala paní Sabině slevu. Místo 15 000 za něj zaplatila 10 000 korun.

Kocourek měl řadu vážných zdravotních problémů Kocourek měl řadu vážných zdravotních problémů | čtenáři

Noha na kaši

Zranění nohy způsobila kocourkovi údajně jeho maminka. „Prý ho pokousala. Chovatelka tvrdila, že to půjde operovat. Když ale můj veterinář udělal rentgeny, zjistil, že to má na kaši. Nejdřív chtěl nožičku amputovat, pak usoudil, že to není dobré řešení,“ popsala paní Sabina, která pak dokonce uvažovala o tom, že kocourkovi pořídí invalidní vozíček. Ukázalo se ale, že noha není jediný jeho problém.

Kocourek měl řadu vážných zdravotních problémů Kocourek měl řadu vážných zdravotních problémů | čtenáři

Nemoc střev

Kocourkovi už v době, kdy ho od chovatelky přebírala, teklo z očí a z nosu a byl inkontinentní. „Potom to došlo do fáze, kdy neudržel ani stolici. Bylo mu zjištěno autoimunitní onemocnění střev,“ řekla paní Sabina s tím, že následovala dlouhá a finančně náročná léčba, která ale neměla žádný velký efekt.

Nic nepomohlo

Majitelka kocourka byla zoufalá. Léky od veterináře nezabíraly, zkoušela proto i různé přírodní tinktury a bylinné zábaly. V psím salonu mu nechala ostříhat srst na nožičkách, aby se mu tam nedržela moč a stolice a nedělala se vyrážka. Neudržitelná situace skončila po několika měsících rozhodnutím zvíře dále trápit a uspat ho. Chovatelka paní Sabinu nijak neodškodnila. „Napsala mi jen, že jí to je líto a že mi může dát slevu na další kotě,“ řekla. „Bylo mi z toho zle,“ dodala.

Majitelka musela kocourka nechat uspat Majitelka musela kocourka nechat uspat | čtenáři

Majitele zastrašuje

Chovatelka Violetta Dosedělová se zachovala tak, jako v ostatních případech, o kterých Blesk tlapky informovaly. Reklamace nikdy neuznala, a naopak, majitele zvířat, kteří se s reportérkami podělili o špatné zkušenosti s ní, zastrašovala. Například majitelce, která do léčby nemocného kocourka investovala desetitisíce korun, poslala předžalobní výzvu s žádostí o odškodnění za pomluvu ve výši 150 000 korun a omluvu.

V tomto domě má chovatelka svou chovatelskou stanici. Dům vypadá opuštěně, na dvoře jsou ale psi na volno i v kotcích V tomto domě má chovatelka svou chovatelskou stanici. Dům vypadá opuštěně, na dvoře jsou ale psi na volno i v kotcích | Jana Ulrichová

Pochybení odmítá

Violetta Dosedělová jakékoli pochybení odmítá. Blesk tlapky kontaktovala písemně s tvrzením, že informace o ní jsou zkreslené a nepravdivé. „Chovám kočky přes 10 let, miluji je a starám se o ně,“ napsala s tím, že řada jejích zákazníků je spokojená, má od ní dokonce zvířat víc, a to i na chov. Na otázky, které jí reportérky poslaly a daly jí tak prostor vyjádřit se, neodpověděla.

Jarda3 ( 9. března 2023 15:23 )

10000 Kč za nemocné kotě ?
U nás v útulku dávají kotata zdarma. . . .

Marcela Otáhalová ( 9. března 2023 12:19 )

Víte jen zcela výjimečně reaguji na příspěvky ale vytáčí mě že je to pořád dokola převzít kotě na benzínce ať už paní má takzvanou chovatelskou stanici o čemž silně pochybuji léta jsem chovala kanadské sphynxe mezi a u slušného chovatele je naprosto samozřejmostí že kotě předává v domácím prostředí kupní smlouva očkovací průkaz a další pro mne vyšetření HCM rodičů a samozřejmě další chovatelský servis

Pája Ryšavá ( 9. března 2023 11:29 )

Paní vůbec nelituji, jestli že si vzala kotě od pochybné ženštiny na parkovišti před supermarketem, koťátku teklo z očí z nosu a k tomu měl poraněnou nohu nemá si na co stěžovat.Za blbost se platí.

kdoasi ( 9. března 2023 09:24 )

Koukám, že sek.u.n.d.o.vat a k.o.c.o.u.r jsou pro pleskačskou žumpu sprostá slova🙈😆.

kralovna-vsech-mori ( 9. března 2023 08:39 )

Tady se ale přece razí názor, že když to je zvíře s PP tak je všechno v cajku.

Zobrazit celou diskusi