Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nalezenec Saryk do starého železa nepatří. Najde aktivní psí senior domov?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
12. března 2022
09:27

Saryk (10) je kříženec německého ovčáka, nalezenec, kterého má v péči spolek Psí senioři v nouzi. Na svůj věk však vůbec nevypadá. Je zdravý, velice aktivní, a proto jeho dočasní opatrovatelé věří, že ještě najde nový domov.

Saryk byl odchycen poté, co se potuloval bezcílně po Žatci. Více než rok strávil v útulku v Jimlíně, za celou tu dobu ale nikomu nepadl do oka. „Je to zřejmě kvůli jeho věku, lidé se bojí, že už je starý. On je přitom velice aktivní, hravý a společenský. Má rád společnost lidí, vyhledává je,“ řekla dobrovolnice Šárka Ondryášová.

Saryk miluje svou dočasnou opatrovatelku Martu Saryk miluje svou dočasnou opatrovatelku Martu | Jana Ulrichová

Uvítá děti i feny

Saryk má rád i děti, avšak protože je akční a váží 32,5 kilogramu, doporučují ho jeho dočasní opatrovatelé spíše k větším dětem, které hned tak neporazí. Uvítal by i psí kamarádku.

Přeskočí plot

Saryk by se nejvíce hodil k rodinnému domku. „Pozemek by tam měl být ale dobře zabezpečený, protože dokáže přeskočit nebo přelézt plot,“ řekla paní Šárka. Dodala, že by mohl být i v bytě, to ale jen pokud by s ním byl někdo většinu času doma a věnoval by mu dostatek času. „Potřebuje pozornost, dlouhé procházky, vyžití, protože je opravdu aktivní,“ dodala.

Saryk je krásný pes, na svůj věk rozhodně nevypadá Saryk je krásný pes, na svůj věk rozhodně nevypadá | Jana Ulrichová

Chce společnost

Případní zájemci, kteří by se chtěli Saryka ujmout, musí počítat s tím, že nechce být sám. Samoty už si užil dost v útulkovém kotci, udělá proto vše, jen aby mohl být svému pánovi nablízku. „Když není majitel v dohledu, může poplakávat nebo poštěkávat a snažit se za ním utéct,“ popsala paní Šárka. Dodala, že Saryk má sice stoprocentní hygienické návyky, než si ale v novém prostředí zvykne, značkuje.

Saryk je akční, má rád pohyb, jeho věk by mu nikdo nehádal Saryk je akční, má rád pohyb, jeho věk by mu nikdo nehádal | Jana Ulrichová

Zdravý a akční

I když je Saryk už psí senior, na svůj věk rozhodně nevypadá. Je zdravý, krevní testy má v pořádku, nemá ani žádný problém se zadníma nohama, což starší ovčáci často mívají. Podle dobrovolníků, kteří se o něj starají, má před sebou ještě kus života, nový domov si proto zaslouží. Zájemci, kteří by mu ho chtěli poskytnout, mohou kontaktovat spolek Psí senioři v nouzi telefonicky na čísle 776 666 258.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi