Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rok natvrdo za kšefty s umírajícími štěňaty! Soud zpřísnil tyrance Brixové trest

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
15. února 2022
12:46

Konečně. U Městského soudu v Praze padl v úterý přelomový rozsudek. Odvolací senát zpřísnil trest překupnici nemocných psů z množíren Ivetě Brixové (48). Na rok ji poslal do věznice s ostrahou. Nepomohly nářky, že je nemocná, a že musí se starat o vnuka, kterého má svěřeného do péče.

Prvoinstanční soud loni v červnu vyměřil Brixové i její společnicnici Sandře Peštové (20) za podvody, týrání zvířat a neoprávněné podnikání velmi mírné, pouze podmíněné tresty. Státní zástupce s tím nebyl spokojen, odvolal se a žádal tresty natvrdo. Městský soud v Praze, který se případem dnes zabýval, mu v případě Brixové dal za pravdu.

Brixová si přišla rozsudek vyslechnout, komentovat ho nechtěla Brixová si přišla rozsudek vyslechnout, komentovat ho nechtěla | Jana Ulrichová

Zvířata nelitovala

Podle předsedy odvolacího senátu šlo o rozsáhlou trestnou činnost, motivovanou ziskuchtivostí a páchanou po dobu několika let. Pozastavil se také nad tím, že Brixová projevila pouze lítost nad poškozenými, kteří za své peníze nedostali to, co očekávali. „Nelitovala dvaceti jedna zvířat, která uhynula, ani dalších, která trpí nemocemi,“ řekl předseda senátu Pavel Benda.

Do věznice s ostrahou

Soud proto Brixové původní podmíněný trest zrušil, místo toho ji poslal na rok do věznice s ostrahou. Zákaz chovu na 5 let a povinnost uhradit škodu poškozeným jí zůstal. Peštové soud potvrdil podmíněný trest, který ji vyměřil prvoinstanční soud včetně zákazu chovu na 3 roky a povinnosti odškodnit poškozené.

Sandra Peštová Sandra Peštová | Jana Ulrichová

Vyjímečný případ

Případ, který je svým rozsahem i tím, že byl doveden ke konečnému pravomocnému verdiktu, vyjímečný, sledovaly Blesk tlapky od roku 2018. V té době už měla obě ženy v hledáčku policie, která zjistila, že vykupují z množíren nemocná, neduživá štěňata, a ta pak dál přeprodávají za tisíce korun. Křížence z množíren vydávaly za čistokrevná plemena, falšovaly jejich očkovací průkazy a slabým štěňatům dokonce před prodejem píchaly adrenalin, aby vypadala čiperně.

Záběry z domovní prohlídky u Ivety Brixové. Překupnice nemocných psů. V bytě našla policie také falšované očkovací průkazy. Záběry z domovní prohlídky u Ivety Brixové. Překupnice nemocných psů. V bytě našla policie také falšované očkovací průkazy. | Policie ČR

30 000 měsíčně

Překupnice používaly vymyšlená jména. Po prodeji si měnily sim karty v telefonech tak, aby je podvedení zákazníci, který nemocná štěňata umírala před očima, nemohli zpětně kontaktovat. Z prodeje zubožených zvířat měly příjmy, jako by chodily do práce, tedy kolem 30 000 korun měsíčně.

Dnešní rozsudek je pravomocný. Vyslechnout si ho přišla pouze Brixová, komentovat ho odmítla a ze soudní budovy rychle utekla.

Uživatel_5568416 ( 23. února 2022 12:04 )

To uricte a vypocitavost a za dalsi holt Pestova se.namocila do toho nahodne.spis ji nutila Brixova ze.nic.nedela tak ze si prividela jako nevesta a nebyla to jen.ona.dalsi tlustá blond ktera tam uni bydlela v podnajmu take sni prodalavala a pak se dali spolecne na sex podnikani na.amaterech a za prachy Brixova pod 4000 tisice nesla tluste stacilo i 2000 a z toho jeste Brixove platila za.naftu kdyz ji brala sebou to uz bylo po zatahu kdyz ji vzali psi a synove jsou uplne.k.nicemu oba delnici v obi dcera speje na ceste za matkou uplne.stejna vim.toho dost proste nazor ze.mnela.dostat deset let a ja vim.ze ty psi prodavala minimalne 8 let za osum.let pocitejte kolik stenat zabila????

Uživatel_5568416 ( 23. února 2022 11:55 )

Vážení Brixova Iveta je bestie kterou znam osobne a verte ze ta pro peníze proda vlastni rodinu znam.kamarada ktery uni bydlel a ona sama zanim.byla 2x aby zabil 2 stenata ze asi umiraj samo ze to odmitl pak je.nalozila do auta a vezla je.buh vy kam zabit dalsi je.jeji kamarádka ktera zije.nekde s arabem a svecila ale.ne.dostatečně ze vyhazovali stenata cestou ze slovenska nekde do lesu a co vim tak minimalne deset stenat co rekla dalsi je kamarad ktery do dnesniho dne.chodi k veterniri ze psem co si koupil za 5000 kc a nestiha platit take se.ho nikdo nanic neptal a je toho mnohem nic pak si dama.nemocna jak hlasala zacala vydelavat jako slapka a to primo na.Amaterech a jezdila po chlapech za penize provozovat sex asi tak nemocna neni nevim kdo ji to zere ja urcite ne a pak ten vnuk to byla vypocitavost ze ji nezavrou ale proc a jaka pece tatu ma.cela rodina je pouze banda podvodniku a zlodeju takze nechapu ze dostala pouze rok vezeni tak jak.pisete minimalne deset let aby to.odradilo dalsi kdo tyra zvirata ona.neni.clovek ale.Hyjena nic vic a verete ze se vrati a.bude.se.smat kolem­.domu­.necha­la.pos­tavit­.plot jako v koncentráku a vim take.kde.proste Podvodnice

Ramita ( 20. února 2022 02:09 )

Vy bestie, tak málo za tolik hrůzy!!! Politici, soudci vzpamatujte se konečně!!! Jenom rok, to si děláte srandu! 10 let na tvrdo a přesně ty samé podmínky jako měli ty pejsci. Jedna, dvě, karma si jde pro Vás vy lidský bestie!!!

nemocna ( 17. února 2022 15:39 )

Jenom ROK? i to je málo aspon 5 let za takové týrání, mrzačení a vraždění bezcitné baby, všechny tyranky by měly jít sedět neměly by se podmínky vůbec dávat, to není tres jen výsměch a dělají to dál

jajas ( 15. února 2022 15:58 )

Tak můžeme jen doufat, že to nebyl první případ trestu natvrdo u takových případů. Kandidátů je podle mne dost. Mám tři psy z útulku, většinou starší na dožití a jeden je právě fenka, která byla zachráněna z podobného "chovu". A řeknu Vám, že takovou vděčnost zvířete jsem ještě nezažil. Je ale strašně vázána na členy rodiny, jakoby se bála že ji opustíme, takže si nás stále hlídá a musí s ní být někdo z rodiny.

Zobrazit celou diskusi