Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Přišel o pána i domov. Psí senior Rexík čeká na šanci, veterinární péči doživotně uhradí spolek

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
12. října 2021
05:00

Na stará kolena přišel Rexík (15) o všechny své jistoty, o pána, o domov a o zázemí. Hrozilo, že zbytek života stráví v útulku. Naštěstí se ho ujal spolek Dočasky De De, jehož členové věří, že pro něj ještě najdou vhodnou rodinu, kde by mohl v klidu dožít.

Roztomilému kříženci Rexíkovi zemřel majitel, rok se pak o něj starala jeho vnučka. Nakonec ale stejně skončil v útulku, odkud jej převzal do své péče spolek Dočasky De De.

Na svůj věk je Rexík ještě velmi vitální, má chuť do života Na svůj věk je Rexík ještě velmi vitální, má chuť do života | Jana Ulrichová

Mrtvice překonal

Rexík má už s ohledem na seniorský věk řadu neduhů, přesto je velmi vitální a má chuť do života. Je hluchý a hůř také vidí. Má už špatné zuby, nemocná játra, takže musí mít speciální dietu, a prodělal i několik mrtvic, po nichž se ale pokaždé téměř zázračně zotavil.

Rexíka má teď v dočasné péči slečna Pavlína Rexíka má teď v dočasné péči slečna Pavlína | Jana Ulrichová

Miluje hlavolamy

Podle Pavlíny Coufalové, která jej má v dočasné péči, je Rexík velmi nenáročný a hodný pejsek. „Je to opravdu mazlíček. Má hrozně rád kontakt, poslední dobou se vyloženě nechává pomazlit,“ řekla. „Má také moc rád procházky, a miluje psí hlavolamy, ty jsou jeho srdeční záležitostí. Máme jich několik a všechny zvládá. Zabaví mu to hlavičku, kterou díky tomu trénuje,“ dodala.

Nechce být sám

Ideální domov pro Rexíka vidí slečna Pavlína u starších lidí, kteří už nechodí do práce a budou mít pro to na něj čas. „Potřebuje někoho, kdo by s ním stále byl. Nemá rád samotu, potřebuje někoho, kdo se mu bude věnovat,“ řekla. Nejspokojenější by byl v domku se zahradou, může být ale i v bytě, ovšem přízemním nebo s výtahem, protože už špatně zvládá schody.

Rexík miluje psí hlavolamy, má jich několik a se všemi si rychle poradí Rexík miluje psí hlavolamy, má jich několik a se všemi si rychle poradí | Jana Ulrichová

Péči hradí spolek

Protože je Rex hluchý, musí noví majitelé počítat s tím, že jej budou muset venčit pouze na vodítku. Kvůli jaterní dietě musí mít speciální konzervy a granule. Toho, že by je péče o Rexíka finančně zruinovala, se ale noví majitelé bát nemusí. Spolek mu bude doživotně hradit veškeré veterinární náklady.

Rexík vychází i s většinou jiných psů, štěňata miluje obzvlášť Rexík vychází i s většinou jiných psů, štěňata miluje obzvlášť | Jana Ulrichová

Najde ještě domov?

Zájemci, kteří by se chtěli Rexíka ujmout a dát mu domov na dožití, mohou kontaktovat slečnu Pavlínu na telefonním čísle 730 148 900.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi