Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Eliot trpěl se zlomenou čelistí. Roztomilé štěně se zotavuje, po další operaci bude hledat domov

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
19. září 2021
05:00

Roztomilý kříženec bull plemene Eliot neměl dobrý start do života. Ve třech měsících skončil v tachovském útulku U Šmudliny se zlámanou čelistí. Teď se zotavuje po náročné operaci, další ho ale ještě čeká. Teprve pak bude moct hledat nový domov.

Když se Eliot dostal do útulku, byl ve špatném stavu, byl apatický a měl velké bolesti. Veterinární vyšetření odhalilo otevřenou zlomeninu čelisti, kterou mu ještě ten den specialista v Klatovech odoperoval. Čelist mu zdrátoval a měl i spoustu práce s šitím, protože kost Eliotovi poranila jazyk a dásně.

Eliot musí nosit kolem krku krunýř Eliot musí nosit kolem krku krunýř | Jana Ulrichová

Neměli na léčbu

Když se pracovníci útulku začali pídit po tom, jak štěně k tak závažnému zranění přišlo, zjistili, že zlomenina je důsledkem hry s jiným psem. „Majitelé ho měli na zahradě spolu s větší fenou, která to při hře přehnala,“ popsala provozovatelka útulku Gabriela Jägerová. Dodala, že Eliot přežíval s bolestivým poraněním dva dny. Majitelé, když zjistili, kolik by stála operace, zavolali do útulku a předstírali, že štěně našli. Nakonec ale přiznali, že bylo původně jejich.

Gabriela Jägerová se teď o Eliota stará Gabriela Jägerová se teď o Eliota stará | Jana Ulrichová

Další operace

Eliot se teď v útulku rychle zotavuje. „Otok zmizel už po čtyřech dnech, začal mít už i více energie, chce si hrát, takže ho musíme krotit, protože ho příští týden čeká kontrolní rentgen a pak další operace, při které mu doktor vyndá z čelisti dráty,“ řekla vedoucí útulku. Do té doby musí Eliot nosit kolem krku krunýř a nesmí nic kousat. Krmení mu proto musí v útulku rozmělňovat na kaši.

Potřebuje zabavit

Až bude mít Eliot za sebou i druhou operaci, a následnou nejméně 14denní rekonvalescenci, bude moct začít hledat nový domov. Odejít by měl do rodiny, která bude mít čas a energii na jeho výchovu a vyžití. Je to aktivní pes, který bude potřebovat zabavit. Nejvíce by se hodil k mladým lidem, kteří by s ním dělali psí sporty. Vzhledem k tomu, čím si prošel, by měl žít v domově bez dalších psů. „Zájemce o Eliota bych ale chtěla poprosit, aby ještě vydrželi. Dáme včas vědět, až bude k adopci,“ řekla Gabriela Jägerová s tím, že do nového domova by mohl odejít koncem října.

Eliot musí nosit kolem krku krunýř Eliot musí nosit kolem krku krunýř | Jana Ulrichová

Pomohli dárci

Péče o Eliota není levná. Na první operaci, která vyšla na 10 000 korun, přispěli i dárci. „Všem bych chtěla moc poděkovat za to, že poslali Eliotovi peníze. Zaplatili jsme vyšetření, první operaci a objednali i konzervy, které nejsou levné, jedna stojí přes šedesát korun,“ řekla vedoucí.

Johny44 ( 19. září 2021 15:48 )

Ti původní majitelé, to snad ani nebyli lidé, ale zrůdy. Pes se poraní a oni ho místo pomoci vstrčí do útulku. To je úděs co někteří lidé dokáží.

Zobrazit celou diskusi