Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Artuš málem nepřežil otřesné pokusy, duši mu léčí pořád. „Mengele“ z Plzně míří k soudu

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
9. září 2021
05:00

Medik Martin Švec (26), který na svém psu Artušovi dělal otřesné pokusy, je za své činy odpovědný. Bude se za ně zpovídat před soudem. Veterinářka Markéta Tučková, která Artuše zachránila, a teď ho má už více než rok ve své péči doufá, že už u ní zůstane napořád.

Na mladíka, který tvrdí, že jeho jack russel teriér byl nemocný, veterináři mu neuměli pomoci, a proto léčil sám, podala státní zástupkyně obžalobu k soudu. „Původní majitel nebyl shledán psychicky nemocným, tudíž je trestně odpovědný. Byl obžalován za týrání zvířete,“ řekla Markéta Tučková, která nejlépe ví, v jakém stavu se k ní Artuš dostal.

Stará zranění už na Artušovi nejsou vidět Stará zranění už na Artušovi nejsou vidět | Kateřina Lang

Omámený, zraněný

Když k ní medikův otec Artuše přinesl, byl pejsek apatický, měl poškozenou oční rohovku, za krkem, na zádech a zadní straně stehen měl rozsáhlé nekrózy, tedy mrtvou odumřelou tkáň, a zlomeninu stehenní kosti, kvůli které musel podstoupit dvě operace. Navíc byl v době příjmu pod vlivem návykového analgetika Tramalu.

Jako pokusné zvíře

Dnes je z Artuše díky péči Markéty Tučkové zase šťastný pes. To, že svému majiteli sloužil jako pokusné zvíře, už na něm vidět není, fyzicky je naprosto v pořádku. „Má se dobře. Teď ještě pracujeme na jeho psychice. I po této stránce se už ale dává do kupy. Myslím si, že prosperuje,“ řekla.

Artuš má u Markéty Tučkové i psího parťáka Artuš má u Markéty Tučkové i psího parťáka | Kateřina Lang

Doufá v zákaz chovu

Veterinářka doufá, že už u ní Artuš zůstane napořád, že soud mimo jiné rozhodne i o zákazu chovu. „To je pro mě zásadní, zákaz chovu na co nejdelší dobu, ideálně doživotně. Hlavně aby se mu pes už nevrátil,“ řekla. Mladíkově historce o tom, že Artuše léčil, nevěří, a doufá, že jí neuvěří ani soud.„Věřím ještě pořád ve spravedlnost. Byla bych ráda, kdyby už u nás Artuš mohl zůstat,“ řekla.

Pendrek ( 9. září 2021 11:11 )

Psychopat a sadista! Takovou lidskou zrůdu zakopat zaživa pod zem a zasypat vápnem, aby se nemohl rozmnožovat! Feťák, který se dopustil takové šílenosti by měl dostat alespoň těch 6 let, ale i to je pořád nedostatečný trest!!!!!!!!!! Udělat mu to samé ať trpí jako to nebohé zvíře, které mu bezmezně věřilo.......

fido2 ( 9. září 2021 10:02 )

Co udělal psovi, udělá i lidem, proč mu neseberou proboha diplom, jestli ho už dostal? To má být medik?

naidka ( 9. září 2021 08:29 )

"Medik" by měl dostat doživotní zákaz chovu psů a zároveň doživotní zákaz léčení lidí. Kdo by k takovému lékaři taky šel. Paní veterinářka udělala z Artuše pěkného psíka, je vidět, se ve svém řemesle vyzná, na rozdíl od původního majitele, který neměl ani odvahu zajít s Artušem na veterinu, poslal radši svého otce.

Zobrazit celou diskusi