Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zábava, soutěže i šance pro opuštěné psy. Domovy pomáhal na Psím dni hledat i David Kraus

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang, trm - 
7. září 2019
14:26

Stovky lidí přilákal v sobotu do centrálního parku Lužiny Psí den s Prahou 13 a Blesk tlapkami. I přes nepřízeň počasí se závodilo, skákalo do výšky a zkrátka nepřišli ani pejsci z útulků. Domov opuštěným psům pomáhal hledat i zpěvák David Kraus. Nejvíc se návštěvníci bavili při psím dostihu, kde závodili psi všech ras a velikostí na 40metrové dráze. Běželo se na čas, ve finále ale nešlo o vítězství, ale o to, dorazit do cíle. Páníčci lákali závodníky do cíle na pamlsky a hračky, přesto někteří zamířili místo k cílové pásce  mezi přihlížející.

Psího dne se zúčastnili i psí záchranáři z útulků a spolků Dogpoint, Depozitum Beruška, Voříškov a Dočasky De De. Jejich svěřence nabízeli k adopci známé osobnosti, např. David Kraus či Mahulena Bočanová. Mezi pejsky, kteří na Psím dni hledali nový domov, byli i tři svěřenci z Voříškova, Alibaba, Jimmy a Spajk, křížence pitbula představil na pódiu David Kraus.

Spajk je asi sedmiletý, v útulcích strávil skoro celý život. „Je hodně nevyrovnaný, je na něm poznat, že je nervózní z různých situací, ke svému člověku se ale chová bezproblémově, přátelsky,“ uvedla Anežka Jedličková z útulku. Dodala, že je to jankovitý, nevybitý, je zapotřebí s ním pracovat, potřebuje k sobě klidného, důsledného člověka, který ho naučí žít venku mimo kotec.

David Kraus nabízel na Psím dni Prahy 13 k adopci Spajka. David Kraus nabízel na Psím dni Prahy 13 k adopci Spajka. | Blesk:Martin Hykl

„Pokaždé se podaří díky této akci najít nový domov několika psům. Pak vidím, že to má smysl,“ řekla organizátorka Karolína Hájková.

Bulík utáhl auto 

Zájem byl i o Bull show, se kterou přijel Daniel Žďárský. Se svými kolegy předvedli sporty, které plemena typu bull baví a umí je zaměstnat. Svalnatí psi s nadšením tahali za sebou závaží, děti na koloběžce a ve finále i plně naložené osobní auto.

Součastí akce byla i charitativní tombola, jejíž výtěžek rozdělili organizátoři mezi zúčastněné útulky.

Na Psím dni se představily i redaktorky Blesk tlapek Jana Ulrichová (vlevo) a Kateřina Lang. Na Psím dni se představily i redaktorky Blesk tlapek Jana Ulrichová (vlevo) a Kateřina Lang. | Blesk:Jakub Poláček (Blesk)

Blesk Tlapky proti týrání a množírnám

Psí den představil i projekt Blesk tlapky, který má za cíl bojovat proti týrání zvířat a množírnám. Redakorky Blesk tlapek Jana Ulrichová a Kateřina Lang neúnavně objíždí celé Česko a přináší příběhy nechtěných, týraných a zubožených zvířat. A poukazují na nekalé praktiky množitelů a zoufalé podmínky, ve kterých zvířata v množírnách žijí.

Zobrazit celou diskusi