Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Labradora Loxe oslepili pepřákem. Uzdravil se, ale nový domov vyhlíží zatím marně

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
12. srpna 2019
06:24

Zatím jen smůlu měl v životě mladý kříženec labradora Lox (asi 2), který se do tachovského útulku U Šmudliny dostal za velmi dramatických okolností. Skončil tam poté, co ho pracovník ochranky jedné z místních firem, do které se zaběhl, oslepil pepřovým sprejem. V útulku ho vyléčili, nový domov se mu ale nedaří najít.

S mladým labradorem, který vběhl do areálu firmy, si pracovník ochranky zřejmě nevěděl rady. Zahnal ho proto na toaletu a tam mu přímo do očí nastříkal velkou dávku pepřového spreje. Nebohého psa tím doslova oslepil. „Lox byl vážně zraněný, zdravotní komplikace měl několik měsíců. Špatně viděl, špatně se mu dýchalo a krvácel z nosu. I když jsme ho hned vykoupali, ještě dlouho z něj sprej zapáchal, takže problémy jsme měli i my, “ řekla provozovatelka útulku Gabriela Jägrová.

"Lox je mladý, temperamentní kříženec labradora, který potřebuje aktivního pána," řekla provozovatelka útulku Gabriela Jägerová "Lox je mladý, temperamentní kříženec labradora, který potřebuje aktivního pána," řekla provozovatelka útulku Gabriela Jägerová | Jana Ulrichová

Zlomené srdce

Teď už se má Lox dobře, po zdravotní stránce je naprosto v pořádku, obavy z trvalého poškození zraku se naštěstí nepotvrdily. „Trápí ho už jen zlomené srdíčko,“ řekla provozovatelka. Lox byl totiž po dobu své léčby v dočasné péči, teď už je ale zpět v útulku, kde marně vyhlíží nový domov. „Maximálně se mu věnujeme, užívá si mazlení, procházky, večer to ale na něj vždycky padne, je smutný, nechce jíst a trochu nám hubne,“ dodala.

Lox vyhlíží v tachovském útulku nový domov už tři čtvrtě roku Lox vyhlíží v tachovském útulku nový domov už tři čtvrtě roku | Jana Ulrichová

Baví ho canicross

Lox je hodně temperamentní, aktivní pes. Hodil by se proto ke sportovně založeným mladým lidem bez menších dětí a bez jiných zvířat. Má silné lovecké pudy, proto je nutné ho venčit jen na vodítku. „Má skvělou fyzičku, běháme s ním canicross, což ho velmi baví. Bylo by fajn, kdyby jeho nový páníček toto jeho nadání dál rozvíjel,“ řekla Gabriela Jägrová.

Pište, volejte

Pracovníci útulku doufají, že Lox už teď konečně najde nový domov, čeká na něj už tři čtvrtě roku. Zájemci se mohou na Loxe informovat na telefonním čísle 724 583 768, případně mohou psát na e-mail psiutulekusmudliny@seznam.cz.

 

bibijana ( 13. srpna 2019 08:57 )

Přesně tak! Co to je za grázla, že na psa jde s pepřákem! Navíc si všimněte, že pes se chová velice přátelsky a vstřícně, není to žádné útočné plemeno.Nevěřím tomu, že by ochranku ohrožoval,toto labradoři nedělají, spíš se k němu hrnul s radostně vrtícím ocasem a hledal u něho ochranu. To ho.vado mu nastříkalo pepřák do očí, což je strašná bolest.Zrůda měla být obviněná z týrání zvířete.Ovšem to by v tomto bordelstátu musela fungovat řádně policie, být přísné zákony a postihy.

pupi ( 13. srpna 2019 06:43 )

Taky dělám psovoda ale,tato pseodoochrana by potřebovala přes hubu pokud nezvládne,jednoho psa , stačilo zavolat policii a oni by chudáka odchytli , ale potomci se najdou všude !!!

baronessa ( 12. srpna 2019 11:16 )

Chudák malý, jak ráda bych pomohla. Ale on potřebuje konkrétního člověka, co si pro něj přijede, a ne slzavé příspěvky v diskusi. Nemohli byste víc inzerovat i jinde? Já v malém bytě s kočkama holt pomoci nemůžu.

bibijana ( 12. srpna 2019 08:53 )

Ubohé a nešťastné zvíře! Labradoři jsou úžas­ní,mi­lují­cí,po­hodo­ví a radostní psi.Jsou velice oddaní páníčkovi,nesnáší samotu a být někde uzavření v klecích.Proto je i tento pes tak smutný.Ostatně klece nesnášejí všichni psi.Případní zájemci by ale měli počítat s jedním obrovským problémem, a to jsou černé chlupy.Jsou všude, pokud je pes v bytě, je to neustálý boj s pořád­kem.Po­řádku­milov­ní lidé by si měli pořízení psa pořádně rozmyslet.Tyto psy mají lidi potom většinou venku,zavřené v klecích,a to nejhorší, že i v největších mrazech.Proto je mně jich tak líto.

Zobrazit celou diskusi