Celý projekt staví na potenciálu Letné a Holešovic, ve kterých se nachází významné kulturní instituce, jako je například Národní galerie, Akademie výtvarných umění, DOX, Národní technické muzeum, Bio OKO nebo Jatka 78.

„V Praze 7 je velmi silné kulturní prostředí. Naším cílem je podporovat přirozený rozvoj tohoto fenoménu a vytvářet vhodné podmínky pro to, aby naše městská část dokázala plnit roli kulturního centra Prahy. Jsem velice rád, že můžeme v této věci využít zkušeností a pomoci odborníků z Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy,“ říká Jan Čižinský, starosta Prahy 7.



Projekt Art District se inspiruje kulturními čtvrtěmi světových metropolích, jako například čtvrtí Kreuzberg v Berlíně nebo Williamsburg v New Yorku. „Praha 7 má potenciál přilákat zahraniční turisty, odlehčit přeplněnému centru a celkově posílit image Prahy jako evropské kulturní metropole,“ uvádí ředitel IPR Praha Petr Hlaváček.

Do budoucna se tak umělecké subjekty sjednotí pod jednu hlavičku, což pomůže k propagaci akcí, vytvoření jednotných kulturních programů celé čtvrti a vydávání kulturních a turistických průvodců. „V ulicích zřídíme také nové rozcestníky, budeme podporovat větší spolupráci umělců s místními školami a v neposlední řadě také připravíme strategický plán rozvoje kultury,“ dodává radní pro oblast kultury a sousedských vztahů Hana Třeštíková.

Fotogalerie
3 fotografie