Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

3157 vyšetření, 13 rakovin kůže, 7 demencí a problémy v sexu! Blesk Ordinace v Mostě proklepla i Evu Decastelo

Aktualizováno -
5. října 2023
12:16
Autor: Iva Dvořáková - 
5. října 2023
05:00

Stovky pacientů se až na Blesk Ordinaci poprvé dozvěděly, že mají vážný zdravotní problém. A to jen díky tomu, že lékaři z Nemocnice Most vyrazili za nimi. Atmosféra na 1. náměstí byla tak příjemná, že se mnozí osmělili zkonzultovat své potíže i ve stánku sexuologie a psychiatrie. A udělali dobře, psychický stav dvou návštěvníků potřebuje co nejrychlejší pomoc na mostecké klinice.

Mostecké náměstí připomínalo mraveniště. Zdravotníci Nemocnice Most, která je součástí Krajské zdravotní, a. s., byli ale skvěle vybavení a připravení. Úderem dvanácté začali vyšetřovat. A nezastavili se až do 18. hodiny. Podobně jako jinde i zde byl největší zájem o vyšetření znamének, plic, zraku, cukru v krvi a tlaku.

Na rozdíl od jiných štací Blesk Ordinace měli Mostečtí možnost navštívit i stánek psychiatrie a mnoho z nich podstoupilo test na stres nebo demenci, a co víc, vůbec se nestyděli probrat své potíže se sexuologem, který si 14 spoluobčanů pozval na další vyšetření k sobě do ordinace.

Tři kočky ve stanu

Rovnou do soutěže krásy by se mohly přihlásit obě dermatoložky, které celé odpoledne nepustily z ruky vyšetřovací nástroj dermatoskop. MUDr. Marcela Hlavatá a MUDr. Tra Mi Voová s ním pečlivě vyšetřily i pokožku hlavy moderátorky a herečky Evy Decastelo (45). „I ve vlasech se může skrývat nebezpečné znaménko,“ vysvětlily moderátorce. V Evině případě tomu tak nebylo.

Eva Decastelo dopadla dobře, u 13 pacientů ale MUDr. Marcela Hlavatá a MUDr. Tra Mi Voová odhalily rakovinu kůže. Eva Decastelo dopadla dobře, u 13 pacientů ale MUDr. Marcela Hlavatá a MUDr. Tra Mi Voová odhalily rakovinu kůže. | Martin Pekárek

Blesk rovná se prevence

Pravidelným návštěvníkem Blesk Ordinace je ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (63). Ten na pódiu v Mostě vyřkl památnou větu: „Blesk rovná se prevence, protože díky němu se nechají preventivně vyšetřit i ti lidé, kteří by jinak k lékařům do ordinací vůbec nepřišli,“ vysvětlil. Navštívil několik stánků, v jednom z nich potkal bývalou kolegyni ze Senátu Jaroslavu Puntovou, která nyní pracuje jako sestra na psychiatrii. Poté se ochotně vyfotil s hercem Zdeňkem Godlou (48).

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek s hercem Zdeňkem Godlou

Video  Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek na Blesk Ordinaci v Brně  - Kateřina Baranová
Video se připravuje ...

Pozor, foukne to!

Tohle varování si vyslechl Marsell Bendig při vyšetření nitroočního tlaku, které vypadá tak, jako když vám do oka někdo silně foukne. Přestože v případě Marsella jde o mladého muže, jeho oční tlak byl vysoký a lékařka mu důrazně doporučila nechat se co nejdřív znovu vyšetřit. Její kolega poté zpěvákovi změřil dioptrie a sdělil mu: „Brzy budete potřebovat brýle do dálky.“ S tím byl Marsell v pohodě, protože podle něj jsou brýle super módní doplněk.

Cukr i tlak v cajku

Manželé Kateřina Rácová (32) a Pavel Mirga (34) z Mostu se o své zdraví starají, protože na prevenci k praktickému lékaři chodí pravidelně. Důkazem toho je, že oba měli krevní tlak a hodnoty cukru v krvi naprosto v pořádku.

Manželé Kateřina Rácová (32) a Pavel Mirga (34) z Mostu se o své zdraví starají.

Hrdí ředitelé

Generální ředitel Krajské zdravotní Petr Malý do Blesk Ordinace vyslal již svou třetí nemocnici. A s Nemocnicí Most se opět trefil! Tým ředitele Pavla Markalouse byl perfektní. „Jsem hrdý na své lékaře a zdravotníky. To, co zvládli na náměstí, je přesně to, co dělají denně pro pacienty v nemocnici,“ řekl s tím, že do svých řad rádi přivítají nové kolegy, kteří rozšíří tento profesionální a přátelský tým.

Ředitel Nemocnice Most Pavel Markalous s generálním  ředitelem Krajské zdravotní, a. s. Petrem Malým Ředitel Nemocnice Most Pavel Markalous s generálním ředitelem Krajské zdravotní, a. s. Petrem Malým | Martin Pekárek

Sumář Blesk Ordinace v Mostě

  • Znaménka

Počet vyšetřených: 360

Odhaleno: 13 zhoubných nádorů kůže

  • VZP

Počet vyšetřených: 235

Odhaleno: 48 osob s vysokým tlakem

  • Oslaďte to cukrovce (měření tlaku)

Počet vyšetřených: 120

Další poznatky: přišlo 8 diabetiků, s velmi vysokým tlakem odesláno 16 osob k praktickému lékaři, 25 lidí mělo obezitu I. a II. stupně, tři III. stupně

  • Vyšetření nitroočního tlaku a dioptrií

Počet vyšetřených: 578

Posláno na další dovyšetření: 111 osob

Zpěvačka Lucie Bikárová šla na preventivní vyšetření očí. Zpěvačka Lucie Bikárová šla na preventivní vyšetření očí. | Martin Pekárek

  • Sexuologie

Počet vyšetřených: 54

Posláno na další vyšetření: 14

  • Psychiatrie

Počet vyšetřených: 110

Odhaleno: 56 poruch paměti, 7 podezření na demenci

Odesláno na další vyšetření: 10 k praktikovi, 2 na psychiatrii, 50 do stresové poradny

Že elektrické šoky jsou v některých případech účinnější než léky, vysvětloval na pódiu primář psychiatrie MUDr. Jakub Albrecht. Že elektrické šoky jsou v některých případech účinnější než léky, vysvětloval na pódiu primář psychiatrie MUDr. Jakub Albrecht. | Martin Pekárek

  • Diabetes

Počet vyšetřených: 630

Počet vysokých hodnot: u 8 osob

  • Krevní tlak

Počet vyšetřených: 550

Posláno na dovyšetření s vysokým tlakem: 50 osob

  • Plíce

Počet vyšetřených: 105

Odhaleno: 2 osoby s podezřením na vážné poškození plic, objednány ihned do plicní ordinace

  • Vyšetření krkavic

Počet vyšetřených: 65

Posláno na dovyšetření: 18 osob

Odhaleno: 17 osob s migrénou

  • Ortopedie a plánovaná chirurgie ruky a nohy

Počet vyšetřených: 75

  • Následná péče

Počet vyšetřených: 68

Posláno na další vyšetření: 39

  • Český červený kříž

Počet zájemců o první pomoc: 112

  • Lékové poradenství

Počet konzultací: 95

Video  Blesk Ordinace v Mostě  - Kateřina Baranová
Video se připravuje ...

.

XYZ3 ( 6. října 2023 01:22 )

Válek a Goďla ...co říct...

krapotkin ( 5. října 2023 12:34 )

Těch demencí je nějak málo, protože jen dementní člověk chodí dřít za almužnu pro tuhle nenažranou vládu brněnských kréťanů.

Zobrazit celou diskusi