Andělský hlas, jak ji kolegové nazývali, Patricie Burda Janečková věřila,  podobně jako většina pacientů, že boj s rakovinou prsu vyhraje. Poté, co podstoupila mastektomii neboli odebrání prsu a další operace, se přitom zdálo, že se blýská na lepší časy.

Během léčby neustále koncertovala, plánovala do budoucna a také se rozhodla pro důležitý životní krok. Letos v létě 24. června se provdala za svého partnera Vlastimila Burdu. A právě on jí byl do posledního dechu obrovskou oporou.

Operní a koncertní pěvkyně, muzikálová zpěvačka a herečka, báječná kolegyně a kamarádka PATRICIA BURDA JANEČKOVÁ (25) prohrála svůj statečný boj se zákeřnou chorobou. Odešla 1. 10. 2023, obklopena péčí manžela Vlastimila Burdy a svých blízkých. Svými nahrávkami, zvukovými i obrazovými, s námi zůstává navždy,“ stojí v oznámení o Patríciině smrti na jejích oficiálních facebookových stránkách.

Rodině a manželovi nyní kondolují lidé z celého světa. Nikdo nemůže tak smutné zprávě uvěřit. Lidé z Ostravy, kde Patricie žila, navíc vytváří pietní místo před Divadlem Jiřího Myrona. Právě to je domovská scéna muzikálového souboru Národního divadla Moravskoslezského, kde Janečková působila jako sólistka. Na budově je v tuto chvíli vyvěšená černá vlajka, na počest zesnulé pěvkyně. 

Video
Video se připravuje ...

Hrdinky muzikálu z hitů zpěvačky Zagorové (†75) tvrdí: Hanka tady byla s námi! Markéta Reinischová

Fotogalerie
53 fotografií