Porotu i televizní diváky upoutala talentovaná Patricia, původem ze Slovenska, už v pouhých 12 letech. To se psal rok 2010 a ona díky nádhernému hlasu oslnila porotu i televizní diváky natolik, že jí přiřkli vítězství v soutěži Talentmania vysílané na Nově a slovenské Markíze.

Srdce v hlase

„V tvém hlase je vkus, inteligence, čisté srdce i čistý hlas,“ řekl jí tehdy slovenský operní pěvec Peter Dvorský (72), když jí předával šek na pohádkové 4 miliony korun! O rok později vydala své první album, které nekřtil nikdo menší než Karel Gott (†80) s Evou Urbanovou (62)! Se Slavíkem měla dokonce jet na turné, avšak z důvodu jeho nemoci z něho nakonec sešlo. „Její nádherný zpěv byl pro mě a pro mou ženu pohlazením. Všechno je dnes uspěchané a ona je takový balzám na duši,“ vysekl tehdy Gott Patricii poklonu.

Krásná Patricia se narodila slovenským rodičům v Německu, avšak vyrůstala v Ostravě. Tam se také stala muzikálovou hvězdou. Zazářila např. v inscenaci Romeo a Julie – poselství lásky, hrála Mariannu v muzikálu Harpagon je lakomec?, Mariu ve West Side Story či Johannu v muzikálovém thrilleru Sweeney Todd – ďábelský lazebník z Fleet Street.

Svatba

V červnu se pak provdala za herce Vlastimila Burdu (32), s nímž tvořila pár dva roky. Tak dlouho se také potýkala se zákeřnou nemocí. Nález zhoubného nádoru prsu oznámila Patricia v únoru 2022.

Její muž jí byl celou tu dobu velkou oporou. Pěvkyně si vzala manželovo příjmení, které si přidala ke svému. „Občas jsem vystupovala i během léčby. Doma jsem se cítila nemocná, neměla jsem sílu dojít ani sama do koupelny. Na jevišti jsem ale na to, že jsem nemocná, nemyslela. Doufám, že teď už bude všechno v pořádku,“ věřila Patricia ještě v únoru, kdy poskytla rozhovor DVTV.

Nepomohlo ani odebrání prsu

V rámci boje s rakovinou podstoupila Patricia mastektomii neboli odebrání prsu. „Vím, že je to správné a budu mnohem blíže k uzdravení, ale i přesto mám přirozeně respekt a obavy. Vše ale určitě dobře dopadne a já se budu moci brzy vrátit na jeviště. Všem přeji krásný zbytek léta!“ vzkázala v srpnu 2022 svým sledujícím z nemocnice Karviná-Ráj, kde se po zákroku dávala dohromady. Před operací, při níž lékaři chirurgicky odstraňují minimálně celé mléčné žlázy a nezřídka celý prs, už podstoupila šest měsíců úmorných chemoterapií.

„Nikdy by mě nenapadlo, že se v tomto věku budu potýkat s rakovinou, ale život je nevyzpytatelný a má pro nás přichystáno plno překážek, se kterými musíme bojovat...“ svěřila se Patricia v den svých 24. narozenin. Před několika týdny se ukázalo, že se nemoc vrátila, a tentokrát už Patricia nerovný souboj s ní prohrála...

Objevitel Troška: Dar od pánaboha

Patricia učarovala i režisérovi Zdeňku Troškovi (70), jenž tenkrát v Talentmanii seděl v porotě spolu s Adelou Banášovou (42, dnes Vinczeovou), Paľem Haberou (61) a krátce i s Alenou Šeredovou (45). „Tehdy jsem si hned řekl, že to ta holka vyhraje! Že má jasný dar od pánaboha,“ zavzpomínal na talentovanou zpěvačku. „Nebyli jsme v kontaktu, ale věděli jsme o sobě. Sledoval jsem její úspěch... Je to velikánská škoda, je mi to líto,“ svěřil Blesku režisér pohádek.

Eva Burešová: Poslední záskok

Nešťastná zpráva zasáhla také Evu Burešovou (30). „S Patricií jsme začínaly společně v Národním divadle moravskoslezském, a byť byla ještě velmi mladá, všichni jsme věděli, že takový hlas se tady rodí málo,“ napsala herečka a zpěvačka, která za ni měla dokonce zaskakovat. „Když mi před pár týdny volali, jestli bych za Patricii mohla odzpívat jeden koncert, doufala jsem, že se jedná pouze o záskok z důvodu mnohem jednoduššího. Je mi smutno,“ posteskla si Eva.

Video
Video se připravuje ...

Pellegrini na Slovensku rozhodne? Tereza H. přiznala tanec u tyče. A změny na Bertramce Bára Horáková

Fotogalerie
46 fotografií