Poslední rozloučení se koná ve čtvrtek ve 14 hodin na Novém židovském hřbitově v Praze 3. Povede ho vrchní zemský rabín Karol Sidon (81).

Zúčastnit by se obřadu měl i zpěvaččin syn Maxmilian Philip (44). „Snad přijede, měl by. Nemůže ale nic zařizovat, protože vůbec neumí česky,“ řekla pro TN.cz blízká přítelkyně Přenosilové Hana Vejvodová. Jediný syn zpěvačky podle starého zvyku pronese řeč v hebrejštině. 

Přítomni budou nejen kamarádi a kolegové, kteří s Yvonne pracovali v Praze, další přijedou z německého Mnichova.

Po pohřbu, který bude veřejný, uloží zpěvačku do hrobu mezi prominenty do první řady hrobů. Kam? To je zajímavé... Přestože se Yvonne narodila v pražské Libni, dlouhá léta žila na Žižkově. Právě tam si také přála být pohřbena a rodina její přání vyslyšela. 

Yvonne bude pohřbená na přilehlém hřbitově ve stejné řadě jako velikáni, spisovatelé Ota Pavel (†42), Franz Kafka (†40) nebo Arnošt Lustig (†84), kteří zde již sní svůj věčný sen. „Tak si to přála,“ potvrdila Aha! informace kamarádka zpěvačky hitů Boty proti lásce nebo Roň slzy spisovatelka Marie Formáčková (70).

Kousek od bytu

Nový židovský hřbitov je coby kamenem dohodil od zpěvaččina podkrovního bytu na pražském Žižkově. Pár set metrů odtud se nachází i vinohradská nemocnice, kde pěvecká legenda 60. let minulého století v pondělí v půl druhé odpoledne naposledy vydechla na celkové selhání organismu po onkologické operaci.

Video
Video se připravuje ...

Přenosilová o zesnulém Bobkovi: Už to nebyl on... Jan Jedlička, David Turek

Fotogalerie
66 fotografií