Přípravy na poslední rozloučení se zpěvačkou hitů Boty proti lásce či Mně se líbí Bob jsou už v plném proudu. Na vývěsce u obřadní síně už je vyvěšeno i parte, kde si zájemci mohou přečíst všechny potřebné informace.

„Židovská obec v Praze s velkou lítostí oznamuje, že v pondělí 11. září 2023 zesnula ve věku 76 let paní Yvonne Přenosilová. Se zesnulou se rozloučíme ve čtvrtek 14. září 2023 ve 14:00 v obřadní síni Nového židovského hřbitova v Praze 3, Izraelská 1. Nechť je její duše přijata do svazku věčného života!“ stojí na něm. Pohřeb bude veřejný, a přijít tak může kdokoli, kdo bude mít zájem. 

Sluníčko, stromy i dostatek prostoru

O kus dál je už nyní připravena jáma, která se zpěvačce stane hrobem. Z bezpečnostních důvodů je zatím zakrytá plechem, aby do ní někdo nespadl. Místo se nachází pod vzrostlým kaštanem a zároveň v dosahu slunečních paprsků, takže působí až téměř idylicky.

Protože je místo v první řadě „mezi prominenty“, je kolem něj navíc dostatek místa. Yvonne tedy bude mít svůj klid. Praktické je to i pro fanoušky – když na místo zavítají položit květinu či zapálit svíčku, budou mít dost prostoru a nebudou muset kličkovat mezi hroby jiných lidí. 

Místo si vybrala sama

Zpěvačka zemřela v pondělí ve 13:30 ve Vinohradské nemocnici, kam ji po náhlém zhoršení zdravotního stavu odvezla sanitka. Zachránit se ji už bohužel nepodařilo, po vleklých zdravotích potížích podlehla celkovému selhání organismu.

Přenosilová už léta trpěla ischiasem, který jí působil kruté bolesti, měla atrofii svalů a v posledních letech se k tomu navíc přidala ještě rakovina. Postupně cítila, že se její konec nezadržitelně blíží, a tak si ještě během života stihla naplánovat detaily vlastního pohřbu. Sama si například zvolila, že chce k věčnému spánku ulehnout právě na židovském hřitově na pražském Žižkově. Rodina její přání respektovala. 

 

Video
Video se připravuje ...

Přenosilová o zesnulém Bobkovi: Už to nebyl on... Jan Jedlička, David Turek

Fotogalerie
94 fotografií