Incident, ze kterého měla Přenosilová původně nahnáno a ve zbytku života na něj nebyla právě pyšná, se odehrál v polovině šedesátých let po vystoupení v Bratislavě. Tam měla mladičkou Yvonne na přání rodičů hlídat starší kolegyně Eva Pilarová (†80), ta se ale nechala strhnout…

„Nutno říci, že všechny ty hlouposti jsem vymýšlela já, ale Eva se k nim ráda nechávala přemluvit,“ vzpomínala po smrti Pilarové Yvonne na kamarádku na stránkách knihy nazvané Pilarka. „Tohle se stalo, myslím, v Bratislavě, kde jsme byli s Gottem ve stejném hotelu, v pokojích vedle sebe. A mě napadlo, že přelezeme přes balkon do jeho pokoje ve třetím patře a něco mu tam provedeme,“ popisovala Přenosilová pobaveně.

„Udělaly jsme mu tam pořádnou úpravu! Všechny věci jsme nanosily doprostřed pokoje na hromadu a navrch jsme postavily kytku. Pak jsme se stejnou cestou vrátily k sobě a těšily se, co se bude dít. A dělo se...“ přiznala sebekriticky.

Odnesla to Pilarka

Gotta totiž nezvaná návštěva v jeho pokoji strašlivě vyděsila. „Když se Karel vrátil, málem dostal psotník! Vůbec mu nedocvaklo, že by to mohl být fór dvou bláznivých holek odvedle, a když viděl tu spoušť, tak hned volal policii!“ prozradila Yvonne s tím, že kolegyni způsobila malér.

„Koupila to hlavně Eva. Náš manažer totiž řekl, že Přenosilka je bláznivá puberťačka, že se to dá omluvit a pochopit, ale paní Pilarová by měla mít rozum,“ dodala v knize zpěvačka, která teď už zase s Pilarkou určitě zlobí Karla i v hudebním nebi.

Říkala mu Čuňas

V roce 1965 nazpívala Yvonne s Gottem duet Zejtra už ti sbohem dám.

Se sarkasmem sobě vlastním pak Yvonne ráda vymýšlela druhým přezdívky. Tátovi třeba říkala Šedý vlk, mámě Ropča (zdrobnělina od ropuchy) a sobě pro naducanější tváře Křeček-ješita. „Sama se tak někdy i podepisovala,“ vzpomínal nedávno zesnulý hudební kritik a publicista Jiří Černý (†87).

Nejhůř to ale odnesl Karel Gott, tomu říkala Čuňas. Slavík se nejdříve vztekal, pak si ale řekl, že jednodušší bude udělat si ze své přezdívky legraci. Mimochodem, Čuňasem ho Yvonne nenazvala kvůli jeho sexuálnímu apetitu či nedostatkům v hygieně, ale pro podobnost s jakýmsi hrdinou amerického westernu.

Video
Video se připravuje ...

Felix Slováček o umělém hlasu Gotta: Sevřelo mi to srdce! Petr Macek

Fotogalerie
65 fotografií