Multitalentovaný hudební velikán Ladislav Štaidl byl nejen umělec od Pánaboha, ale i legendární milovník. Ačkoliv byl až do roku 2001 ženatý s právničkou Aňou (76), jeho postelí prošla celá řada žen. Velmi podrobně se o tom svěřil listům papíru, až se červenaly. Jeho „sexuální deník“, autobiografie nazvaná Víno z hroznů, odhalila například to, že to byl on, kdo zasvětil zpěvačku Yvonne Přenosilovou do tajů milostného života. 

Interpretka hitů Boty proti lásce, Měsíc či Tak prázdná patřila mezi jeho první lásky. Údajně ji měl dokonce připravit o panenství! A to i přesto, že ji úzkostlivě hlídala její maminka, Rakušanka žijící v Praze. „Její máma rozhodně nevypadala jako ropucha, i když jí Yvonne jinak neřekla,“ vzpomínal Štaidl ve své knize. Teprve šestnáctiletá Yvonne tehdy nazpívala českou verzi písničky I'm Sorry z repertoáru Brendy Lee (78), nazvanou textařem Jiřím Štaidlem (†30), starším bratrem Ladislava, Roň slzy.

Video
Video se připravuje ...

Přenosilová o zesnulém Bobkovi: Už to nebyl on... Jan Jedlička, David Turek

Přestože se kolem mladičké zpěvačky, pyšnící se silným hlasem ideálním pro žánr rhythm and blues, který vlastně v naší zemi zpopularizovala, motali oba bratři Štaidlovi, její matka se obávala docela jiného muže... „Největší nebezpečí cítila ropča v Pavlu Bobkovi, kterého nepovažovala za dobrého člověka. Tak dlouho před ním dceru varovala, až jsem ji do života uvedl já, slušný chlapec z Vinohrad,“ chlubil se Štaidl. 

„Neměl jsem to ale dělat, protože moje zkušenosti byly jen o pár týdnů větší než ty Yvonniny,“ dodával skromně muž, mezi jehož další milenky se počítala třeba herečka Zora Jandová (65) či zpěvačky Jitka Zelenková (73), Eva Pilarová (†80) či Dara Rolins (50), tehdy Darinka Rolincová. Přenosilové se ale tohle veřejné odhalení vůbec nelíbilo. Dokonce se po vydání knihy, ve které o tom promluvil, nechala slyšet, že na kapelníka podá žalobu. K tomu ale podle všeho nakonec vůbec nedošlo...

Fotogalerie
56 fotografií