Zločin v Polné je dvoudílný film České televize, jehož první díl ČT odvysílala 31. ledna 2016, druhý pak 7. února 2016. Detektivní drama je k dispozici online. Ve filmu hrají herci Karel Heřmánek ml., Jaroslav Plesl, Karel Roden, Miroslav Etzler, Petr Štěpánek, Jan Kačer či Josef Carda.

V roce 1899 na Bílou sobotu byla na cestě mezi obcemi Věžničkou a městečkem Polnou nalezena mrtvá dívka, švadlenka Anežka Hrůzová. Bylo jí devatenáct let. Na hrdle měla řeznou ránu a nejspíš vykrvácela. Sexuálního násilí se vrah nedopustil. Místním lékařům se zdálo, že sražené krve na místě činu není dost, a na otázku, kde je „chybějící" krev, se hned našla pohotová dopověď: Židé ji přidali o Velikonocích do macesů. K dispozici byl náhodou i potenciální vrah: přidrzlý a nepříliš chytrý mladík Leopold Hilsner, šnorer, tulák a žebrák. To je pravdivý příběh Zločinu v Polné.

Zločin v Polné, 1. část - online ke zhlédnutí ZDE

Zločin v Polné, 2. část - online ke zhlédnutí ZDE

Dvoudílné detektivní drama Zločin v Polné pod režisérskou taktovkou Viktora Polesného, pojednává o vraždě švadlenky Anežky Hrůzové z roku 1899. Potenciálním vrahem byl mladík Leopold Hilsner (Karel Heřmánek ml.). Následná hilsneriáda přinesla silnou vlnu antisemitismu na našem území. První část si nenechalo ujít 1,3 milionu diváků. Česká televize zaznamenala o více než polovinu víc diváků než ostatní televizní stanice.

Zločin v Polné - herci a postavy

Karel Heřmánek ml. - Leopold Hilsner
Jaroslav Plesl - JUDr. Zdeněk Auředníček
Karel Roden - Tomáš Garrigue Masaryk
Petr Štěpánek - předseda soudu Ježek
Jan Kačer- otec Auředníček
Miroslav Etzler - Petr Pešák
Josef Carda - novinář Hušek

Zločin v Polné zajímavosti a nejnovější info

Fotogalerie
4 fotografie

Seriály na Blesk.cz

Nevíte, kde najít titulky k nejnovějším seriálům. Nejste si jistí jmény herců jednotlivých postav? Všechny informace, který by o oblíbených seriálech měl znát každý fanoušek najdete zde.

13 důvodů proč * Teorie velkého třesku * Hra o trůny

Jak jsem poznal vaší matku * Temný kraj * Labyrint 2

Kosmo * Doktor Martin 2 * Cirkus Bukowsky * Rapl

Mordparta * Sanitka * Sanitka 2 * Ohnivý kuře

Drazí sousedé * Přístav * Cesty domů * Vyprávěj

Ulice * Zločin v Polné * Ordinace v růžové zahradě

Vinaři * V.I.P. vraždy * Na vodě * Případy 1. oddělení

Arrow