Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Senátní duely Blesku startují. Sledujte výkon Drahoše, Fischera, Kubery či Paroubka

Autor: kal - 
3. září 2018
05:00

Kandidáti do Senátu ještě před říjnovými volbami změří síly v duelech Blesku. Jde nám o to představit vám zajímavé osobnosti i témata, kterými chtějí zaujmout. A protože některé problémy jdou napříč republikou, můžou se v našem studiu střetnout hosté i z různých senátních obvodů. Celkem během měsíce vyzpovídáme přes třicet výrazných jmen, první souboj vás čeká už v pondělí živě od 15 hodin.

Duely budete moci sledovat každý zářijový týden, a to od pondělí do čtvrtka. Vysíláme je nejen na webu Blesk.cz, ale i na Facebooku Blesku. Ještě večer v den jejich odvysílání pak najdete na Blesk.cz záznam vysílání a článek o tom nejzajímavějším ze souboje politických argumentů si budete moci přečíst následující den ráno na Blesk Zprávách.

Pondělí: Kubera vs. Holovská

Senátní duel Blesku: Jaroslav Kubera a Terezie Holovská Senátní duel Blesku: Jaroslav Kubera a Terezie Holovská | Blesk - Ramon Hofman, Martin Sekanina a ČTK

Prvními hosty ve studiu budou teplický primátor Jaroslav Kubera (ODS) a podnikatelka Terezie Holovská (za SPOZ). Podnikatelka Holovská se v lednu neúspěšně zkoušela zapojit do boje o prezidentský úřad a do horní komory už kandidovala na Trutnovsku. Primátor Kubera post v Senátu obhajuje, je stávajícím místopředsedou horní komory a pokud uspěje, bude to už jeho čtvrté funkční období. S moderátorkou Zuzanou Štíchovou dvojici čeká velké téma sociálně vyloučených lokalit, ale také řada celospolečenských otázek.

Úterý: Drahoš vs. Fischer

Senátní duel Blesku: Jiří Drahoš a Pavel Fischer Senátní duel Blesku: Jiří Drahoš a Pavel Fischer | Blesk - Ramon Hofman, Jakub Poláček a ČTK

Naplno dá na lednovou prezidentskou volbu zavzpomínat úterní souboj druhého a třetího uchazeče z boje o Hrad. Na diváky čeká duel bývalého šéfa Akademie věd ČR Jiřího Drahoše (za KDU+Zelení+STAN+TOP 09) s diplomatem Pavlem Fischerem (nez.).

Středa: Paroubek vs. Syková

Senátní duel Blesku: Jiří Paroubek a Eva Syková Senátní duel Blesku: Jiří Paroubek a Eva Syková | Blesk - Ramon Hofman, Michal Protivanský a ČTK

Ve středu se před kamerami měli utkat dva bývalí kolegové ze sociální demokracie, kteří za sebou mají další pestrou životní dráhu: Jiří Paroubek (nez./ČSSD) a David Rath (za Suverenitu). Bývalý hejtman ale účast po předchozím potvrzení v pondělí zrušil. A místo něj jako hosta přivítáme vědkyni Evu Sykovou, nestraničku, která kandiduje na Praze 4. Původně byla v horní komoře za ČSSD, nyní je za hnutí ANO. To Paroubek zkouší politický comeback poté, co s vlastním politickým projektem neuspěl a co teď prochází bouřlivým rozvodem. 

Čtvrtek: Semelová vs. Gerloch

Senátní duel Blesku: Marta Semelová a Aleš Gerloch Senátní duel Blesku: Marta Semelová a Aleš Gerloch | Blesk - Ramon Hofman, Martin Sekanina a ČTK

Čtvrteční horké křeslo pak obsadí v Blesku tandem kované komunistky a ústavního právníka. Ve studiu Blesku budou společně kandidátka komunistů Marta Semelová (KSČM) a ústavní právník Aleš Gerloch (nez.). Takže ještě jednou: živě vysílané senátní duely na Blesk.cz startují od 15 hodin, poprvé už v pondělí.

Doporučujeme
hejhej ( 3. září 2018 17:21 )

To jsou teda kandidáti: zloděj Ráth, "dinosaurus senátor" Kubera, Drahoš- od r. 2003 člen Římského klubu spolu s Kalouskem a Scharzenbergem, od r.2006 člen Muslimského bratrstva společně s Hassainem Alrawim - odporný, prolhaný vítač násilníků.

pekaaaros ( 3. září 2018 14:33 )

Jo Drahoš... TO je ten, co vykopl Sykovou z Akademie Věd kvůli nepohodlnosti? Jo to je ten, kterej před prezidentskými volbami neměl dle svých slov na předvolebních setkáních s voliči absolutně vůbec nic společného s TOP09 ani s kavárnou, jen jaksi hned po prohraných prezidentských volbách začal děsně náhle kámošit s Kalousem a děsně náhle se nechal od Kalouse podporovat a začal najednou říkat to samé, co Kalousek.. A s kavárnou neměl Drahoš vůbec nic společného, jen 3 dny před velkým prezidentským finále mu v jeho štábu dělala tvář paní herečka Geislerová, která je známa svým krásným prostředníčkem a kafetérské aroma z ní voní na míle daleko.

11karel11 ( 3. září 2018 12:30 )

Budu volit pana Fishera. Drahoš ať raději stahuje králíky.

sores ( 3. září 2018 10:27 )

Bože chraň nás od Drahoše, je to tajtrdlík co bude jako prvňáček poslouchat bez vlastního názoru!!Je to stejná s.ra.č.ka jako byl Nečas a Sobotka. To už může být každý potom v politice

petr11 ( 3. září 2018 07:31 )

....bože, to je pokoukáníčko....a všichni chtějí to nejlepší pro sebe,že?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa