Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Paroubek se objal s ČSSD v Ostravě, chtějí ho v Senátu. Vedení to může zhatit

Autor: ČTK, zst - 
24. května 2018
18:30

Ostravská ČSSD chce, aby za ni do Senátu na podzim kandidoval bývalý premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek. Na zájem ostravských sociálních demokratů už Blesk upozorňoval. I když buňka Paroubkovu nominaci ve čtvrtek potvrdila, definitivní slovo bude mít předsednictvo strany. Proto ostravští sociální demokraté konferenci přerušili a znovu se sejdou 18. června. ČTK to řekl jejich místopředseda Adam Rykala.

Paroubka dosud podporovaly v kandidatuře čtyři ostravské buňky. Ve čtvrtek mu podporu vyjádřila celá ostravská okresní konference. „Je to škoda. Přišli jsme o tři týdny času,“ řekl k nutnému přerušení konference Paroubek. Věří, že do jejího pokračování předsednictvo strany kandidaturu projedná. Určité antipatie ale uvnitř ČSSD vnímá. „Minimálně u toho Sobotkova křídla,“ řekl.

Další předsednictvo strany se podle Rykaly sejde 15. června, když už bude jasný i výsledek vnitrostranického referenda o vládě ČSSD s ANO. „Jednali jsme s předsedou Janem Hamáčkem. Řekl, že si je vědom, že máme jediného kandidáta. Uvedl také, že udělá vše pro to, aby byla jeho nominace schválena,“ řekl Rykala.

Paroubek by mohl kandidovat se volebním obvodě 71 Ostrava-město. V Ostravě také uvedl, že na podzim zváží svůj případný vstup do ČSSD. Nyní se uvažuje o tom, že by kandidoval jako nezávislý. Jako hlavní téma vnímá v Ostravě bytovou problematiku a nedostatek sociálních bytů. Zaměřit by se ale chtěl i na ochranu životního prostředí a dopravní infrastrukturu.

Z ČSSD Paroubek vystoupil v říjnu 2011 a založil stranu Národní socialisté - levice 21. století (LEV 21), která ve volbách neuspěla. Z politiky odešel v roce 2014, když skončil v čele LEV 21. Tehdy se rozhodl věnovat rodině, podnikání, akademické činnosti a veřejně prospěšným činnostem.

Nyní pětašedesátiletý Paroubek vstoupil do obnovené ČSSD v roce 1989. Hned zamířil do jejího vedení, stal se ústředním tajemníkem a v roce 1993 neúspěšně kandidoval na předsedu proti Miloši Zemanovi. Do nejvyšší politiky naplno vstoupil v dubnu 2005, kdy se stal premiérem i předsedou strany.

O tom, jakou má Senát funkci si přečtěte ZDE

Doporučujeme
kristinn ( 25. května 2018 03:00 )

nemakačenko, jasné - do politiky. Inde to tak nesype. A nechápem, načo máte celý senát ?Nestačia tí ostatní skoro darmožráči?

hafblaf ( 24. května 2018 22:42 )

Když ne předkem, tak třeba zadkem, ke korytu se opět dostanem.

agfor ( 24. května 2018 21:14 )

To nevadí, že nebydlí v Ostravě. Kandidoval kdysi za Teplice a taky tam nebydlel, a to tam chtěl ještě dosadit komediantku Brožovou.

hejhej ( 24. května 2018 19:51 )

Paroubek nebydlí v Ostravě, nemá být kandidátem za toto město. Věřím ve zdravý rozum ostraváků, že "břichačíka" nebudou volit. Paroubek se cpe do politiky - nyní zbytečnému senátu za každou cenu - je odporný !!!!!

cocumysvole ( 24. května 2018 19:01 )

tomik007: Sex měl naposledy když s ním vyjebali jeho spolustraníci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa