Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přijde vám složenka od TOP 09: Uhraďte 120 tisíc

Miroslav Kalousek ví, jak zaujmout...
Miroslav Kalousek ví, jak zaujmout...  (Autor: Jindřich Mynařík)
Autor: Tomáš Belica, jos - 
12. května 2010
15:56

Jen si to představte! Přijde vám domů složenka s důrazným varováním "Upomínka – ihned uhraďte dluh!". Vypsaná částka zní: 121 tisíc korun. Možná to stihnete a ještě předtím, než to s vámi sekne, odhalíte žertík strany TOP 09.

Podle psychologů to ale není dobrý nápad. Zvlášť seniory, kteří mají strach z každé složenky s doplatkem za vodu nebo elektřinu, to může k smrti vyděsit.

TOP 09 vyděsí, Kalousek uklidní

TOP 09 přišla s drastickým programem, teď ale ještě přitvrdila a na voliče jde léčbou šokem! Posílá složenku na úhradu státního dluhu. Vyděšený volič by měl hledat pomoc na lince TOP 09, kde jim Miroslav Kalousek vysvětlí: "Ne, neděste se, dnes ještě nemusíte platit. Pokud se ale ve volbách špatně rozhodnete, pak zaplatíte podle známého sloganu Nemyslíš – zaplatíš!"

Nápad TOP 09 ale odsoudili jak její rivalové, tak i odborníci. "Zajímalo by mne, zda na složence bude zvlášť označena i část dluhu, kterou spoluzpůsobil Miroslav Kalousek v letech 2003 – 2006 jako předseda rozpočtového výboru," řekl Blesku lídr ODS Petr Nečas. A podobně reagoval i šéf zelených: "Ať nejdříve zaplatí Kalousek částku, o kterou přišel český stát kvůli neprůhledným zakázkám na ministerstvu obrany v době jeho působení." Přisadil si i šéf ČSSD Jiří Paroubek: "Koho chce TOP 09 mistrovat a oblafnout? Neinformované! Od pana Kalouska je to drzost!"

Senioři v ohrožení

Odborníci ale mají spíš obavu, že tento nápad TOP 09 může některým voličům ublížit. Už mockrát totiž slyšeli i o exekucích kvůli falešným dluhům.

"Je to chytře vymyšlené. Musí se to ale dělat taktně, aby to nevystrašilo třeba seniory," myslí si politolog Jan Kubáček. A obavy má i psycholožka Tamara Cenová: "Starším lidem, kteří to nepochopí, to může ublížit. Pokud jim taková složenka dojde, měli by se poradit s těmi mladšími, co s tím dál."

TOP 09 ale zůstává v klidu. "Když se člověk lekne, tak se lekne pravdy, a tak je to podle nás v pořádku," řekl Blesku mluvčí strany Jan Jakob.

ondatra ( 14. května 2010 14:26 )

Naopak! K volbám je potřeba jít a ty dacany vyměnit!

ondatra ( 14. května 2010 14:24 )

Jasně! Padák - pro Kalouska a jemu podobný!

fogi ( 14. května 2010 11:20 )

V r. 1989 kritizovala nová vládnoucí parta tu minulou, že jsou tam 20 let a více a nechtějí odejít. Dnes jsou tam stejně dloouho a výsledky? Rozpad státu, Tuneling je mezinárodní pojem, měnová krize r. 1997, bankroty především živnostníků a tuzemkých podniků, které odborní ekonomové tý partičky říkají 3 vlna privatizace a mají z toho srandu a spolu s exekutory prachy. Podáteli stížnost ČNB na loupežnické praktiky třeba KB, která místo úroků vám naúčtuje poplatky za vedení účtu ve statisícových částkách, rovnou vám řeknou, že se tím nezabývají, KB se vám vychechtá a u soudu nemáte šanci.Vlasntník neníé vlastníkem a ten kdo prodal vlastní dál a sbalí prachy. Soudci se vám vychechtají. Nevím proč se bojíme bankrotu. 20 letá zkušenost říká, jen blbec tvoří hodnoty a spoří, ten kdo nic nemá tomu se pomůže. Mě osobně nebude vadit ani dluh 1 mil. Kč na dítě, které se narodí v r. 2025. Podle zákona o zachování hmoty se nic nemůže ztrati, ani ty peníze z dluhů, jen budou ležet někde, třeba v Toskánsku nebo jinde. Dříve tu nebude pořádek dokud nová šlechta nedá zmlátit naše děti na Národní. Bohužel.

judr ( 14. května 2010 09:35 )

peníze může tak akúrat chtít od svejch členů straníku TOP09a myslím,že vše by mohl zaplatit pán kníženebo on když vyprazdní penízky které ukládal počas své nepodařené politické kariery a zejména na MF co mu zustalo za nechtyvždyt již nás okradl o dost penez on sestále má jak prase v žite,když je zle přezvleče kabát a jde dal jako kdyby se nic nestalo lidé mu vždy skočili na jeho lep jenom jednou se mu to neoplatilo když se chtel dostat do ODS tam ho členové prokoukly a neumožnili muto tak spolupracoval tajne jako kovboij nebo člen KGB je zajimavé že mu to stále procházelo no je to starej lyšák podlizač a nevím co......každy si můžete domyslet to svoje

anelam ( 13. května 2010 17:26 )

tak -tak!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa