Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pavel v Brně: Byli jste skvělí, děkoval kandidát. A policie musela dočasně uzavřít dopravu

Aktualizováno -
20. ledna 2023
18:38
Autor: ČTK, swp - 
20. ledna 2023
16:44

Asi 8000 lidí přivítalo dnes v Brně u Janáčkova divadla kandidáta na prezidenta Petra Pavla. O odhadu úřadů ČTK informovala mluvčí radnice Brno-střed Kateřina Dobešová. Necelou hodinu byla uzavřená doprava pro MHD i auta v Rooseveltově ulici, kolem 17:00 ale byla ulice znovu průjezdná. Pavel vyzval přítomné, aby se nenechali zastrašit a přišli k volbám. Reagoval tak na billboardy protikandidáta Andreje Babiše instalované v posledních dnech.

Lidé zcela zaplnili prostor u Janáčkova divadla i naproti přes silnici na travnaté ploše v parku Danuše Muzikářové. Někteří dokonce lezli na stromy, aby na Pavla viděli. Pavel řekl, že se ve volbách nerozhodne jen o tom, kdo usedne na Hrad, ale také o stylu života a o budoucnosti země. „Je to souboj dvou světů. V tom prvním, ve kterém se cítím já doma i naprostá většina z vás, je odvaha, čest a důstojnost a říká se pravda, i když se to nehodí. Ten druhý je svět plný lží, chaosu a vyvolávání strachu, která slouží těm, kteří z něj mají prospěch,“ řekl Pavel.

Vyzval lidi, aby se nenechali odradit, zastrašit ani znechutit a přišli k volbám. „Nyní se šíří věci podpásové, které jsou naprosto hanebné vůči vám občanům. Pokud někdo využívá obav a nejistoty z války, někdo tím straší, že bych po zvolení zatáhl zemi do války. Je to nechutné a není to pravda,“ ohradil se Pavel proti Babišovi. Dodal, že vojáci zemi do války nezatahují, rozhodují o tom politici, ne vojáci.

Pavla přišli na setkání v Brně podpořit i neúspěšní prezidentští kandidáti Danuše Nerudová a Pavel Fischer. Fischer vyzval lidi, aby přišli i za týden k volbám.

Podporu Pavlovi vyjádřili primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS), jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL), ale například i herci Ondřej Vetchý nebo Bolek Polívka. Vaňková vyzvala lidi, aby šli k volbám. „Každý jeden hlas bude důležitý. A jen připomenu, že v prvním kole Brno volilo generála Pavla a bude ho volit i v kole druhém,“ řekla.

Grolich poděkoval i protikandidátovi Babišovi. „Je to za to, že vystřelil a přestřelil. Jen díky tomu, jak on se chová, jsou plná náměstí. Stojíme u začátku konce Babiše v České republice,“ řekl Grolich. „Nenechme si ukrást demokracii a nenechejme, aby se z naší krásné země stalo Babišino údolí,“ řekl Bolek Polívka.

Generál Pavel se koncem ledna v druhém kole voleb utká o prezidentskou funkci s předsedou hnutí ANO a bývalým premiérem Andrejem Babišem. Pavel v prvním kole těsně zvítězil nad Babišem, když dostal podporu 35,4 procenta, Babiš měl 34,99 procenta.

21:18
29. 1. 2023

Vážení čtenáři, děkujeme za sledování našeho volebního zpravodajství, tímto online přenos končí. V nadcházejícím týdnu pro vás chystáme články o novém prezidentovi ČR i dalších informacích z české politiky. Děkujeme za pozornost a přejeme vám dobrou noc. 

20:57
29. 1. 2023

Nový český prezident Petr Pavel na facebooku znovu poděkoval Zuzaně Čaputové za její včerejší návštěvu. „Návštěvy prezidentky Zuzany Čaputové si nesmírně vážím. Její silný krok a upřímný projev mě naplňují nadějí, že nás čeká úspěšná spolupráce ve prospěch hodnot, které sdílíme. My Češi a Slováci k sobě stále máme velmi blízko a jsem rád, že včera se to jen potvrdilo. Děkuji, paní prezidentko,“ napsal. 

20:51
29. 1. 2023

Hrad by chtěl Petr Pavel víc otevřít lidem, uvedl dnes večer na TV Nova. Bezpečnostní opatření podle něj není nutné udržovat na vysoké úrovni, hrozba, která byla před několika lety, pominula. Hrad by podle něj mohl být otevřenější i na sociálních sítích. „Možná i určitou populární formou informovat mladé, co se děje,“ uvedl. 

Bude se také bavit o možnostech využití lánského zámku ke kulturním, sportovním a jiným akcím tak, aby byl zámek víc majetkem lidí než státu a prezidenta.

Zobrazit celý online

Video  CELÝ ZÁZNAM souboje titánů v Blesku: Pavel a Babiš o drsné kampani, talismanech i diplomacii  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

LuCo ( 21. ledna 2023 20:13 )

Kdo se cpal do KSČ sám a pak se kafral tím , jak je uvědomělý straník? Jednou červený v mžiku modrý chameleon,ať na jednom či na druhém břehu vždy karierista jak vyšitý! Tak to bylo a je, ať chceme či nechceme tomu věřit! Paní Eva jak by smet! Připomíná mi bývalou chomutovskou starostku co si o plzeňském studiu pamatovala skoro nic, co by ji mohlo poškodit! Plést si politickou a pedagogickou vojenskou vysokou školu? Zkrátka politrok zní blběji než pedagog! Na Pavlovu historii se doporučuje koukat se zavřenýma očima.....

otrusnik ( 21. ledna 2023 17:13 )

Přepočítali to řádně? A co si od toho brňané slibují. Bojí se vyjádřit svůj názor.

naidka ( 21. ledna 2023 16:53 )

Možná dav počítačově rozmnožili.

naidka ( 21. ledna 2023 16:51 )

Už sis byl koupit flanelku nebo máš ještě po dědečkovi?

fido2 ( 21. ledna 2023 13:10 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa