Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž (†70) se zhroutil přímo u volební urny v Lounech. Snahy zdravotníků byly marné

Autor: ČTK, for - 
2. října 2020
23:00

Ve volební místnosti v Lounech se v pátek večer zhroutil starší muž. Na místě mu první pomoc poskytli laici a následně zdravotníci, zachránit se ho nepodařilo. ČTK to řekl mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník.

Muže ve volební místnosti v Lounech postihla podle Voleníka náhlá zástava oběhu. „Na místě začala laická resuscitace, kterou převzala lékařská posádka. Přes veškeré úsilí, které trvalo dlouhou dobu, byla resuscitace neúspěšná,“ uvedl. Na místě byla přítomna také policie.

Město Louny na svém facebookovém profilu informovalo, že z důvodu úmrtí voliče byly na nezbytně nutnou dobu uzavřeny volební okrsky č. 1 a č. 8 na základní škole Přemyslovců. Hlasování bylo obnoveno krátce po 20:00.

HLASOVÁNÍ OBNOVENO ve 20,05 hod. a bude prodlouženo do 23,00 hod. Z důvodu úmrtí voliče budou na dobu nezbytně nutnou ... Zveřejnil (a) Město Louny dne & nbsp; Pátek 2. října 2020

Náměstek ministra vnitra Petr Mlsna ČTK řekl, že hlasování bylo přerušeno zhruba na jednu hodinu. Nenahrazovala se, protože hlasování se podle zákona prodlužuje pouze v případě, pokud se do volební místnosti dostaví tolik voličů, že nestihnou hlasovat do hodiny uzavření místnosti.

Zájem lidí o hlasování se různil, odhadem přišla podle informací ČTK z volebních okrsků zhruba čtvrtina voličů. Lidé mohou přijít k urnám ještě v sobotu, kdy budou volební místnosti otevřeny od 08:00 do 14:00. Hlasování se konalo za zpřísněných bezpečnostních podmínek kvůli epidemii koronaviru. Lidé měli mít tak jako jinde v uzavřených prostorách roušky a mohli využít dezinfekci k očištění rukou.

Video  Zeman dorazil k volbám  - Blesk - Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

lunatic ( 3. října 2020 17:35 )

Zase útočí ta sžíravá nejistota - v článku totiž vůbec není uvedeno, zda zemřel před, anebo až poté, co odvolil

krapotkin ( 3. října 2020 15:54 )

To zase víc lidí se zhroutí po volbách, až se dozví, jakou sebranku zase bude muset ze svých přemrštěných daní živit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa