Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

277 tisíc nezaměstnaných v Česku: Maláčová prozradila, jak dopadlo koronavirové září

Autor: ČTK - 
2. října 2020
11:03

Nezaměstnanost v Česku se v září nezvýšila a zůstala na srpnové míře 3,8 procenta. Lidí bez práce meziměsíčně mírně ubylo, zhruba o 2000. Úřady práce evidovaly 277 015 nezaměstnaných. Výsledky dnes na tiskové konferenci oznámila ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD). Podle ní je český trh práce v dobré kondici díky úspěchu programu Antivirus, který má pomoci udržet zaměstnance ve firmách a bránit propouštění.

Podle analytiků, které ČTK oslovila, růst nezaměstnanosti v Česku teprve přijde. Dosavadní stagnaci čísel způsobují podle nich právě vládní programy na podporu zaměstnanosti, především program Antivirus.

Maláčová v této souvislosti připomněla, že se hovořilo o podzimní osmi či dokonce desetiprocentní nezaměstnanosti. Přesnější odhad jejího dalšího vývoje ale neřekla. „V těchto dnech by to bylo věštění z křišťálové koule. Jsme otevřená ekonomika, jsme závislí na tom, co se děje v zahraničí,“ dodala.

Citronel ( 2. října 2020 16:54 )

Chodim už dlouho na pracák a zájemce o práci z řad cigošů jsem tam za ta léta viděl pár, na pracáku jsou tací, kterým se nechce makat a jedná se převážně o bělochy v nejlepších létech. Já se nejvíc děsim toho, že by mi jednoho dne našli práci, mam z toho panickou hrůzu, ale vybrečel jsem si taková pracovní omezení, že jsem nezaměstnatelný.

Zobrazit celou diskusi